KRENUO AUTOM NA MUP, POLICAJAC MU RAZNEO GLAVU! Ubio mladića iako nije bio švercer!
Foto: nebojša mandić / ilustracija

ISTRAGA: SPORNA INTERVENCIJA

KRENUO AUTOM NA MUP, POLICAJAC MU RAZNEO GLAVU! Ubio mladića iako nije bio švercer!

Uhapšen pripadnik MUP koji je upucao Fahrudina Skarepa, u čijem vozilu nije nađena ilegalna roba

Objavljeno:

Fahrudin Skarep (22), koga je u selu Dolovo kod Tutina ubio policajac R. B., u kolima nije imao švercovanu robu, utvrdila je istraga.

Mladić je, prema tvrdnjama policije, odbio da stane kontroli MUP, pa je udario policijski auto, a potom je vozilom krenuo na policajce. Tada ga je policajac R. B. pogodio u glavu i mladić je ubrzo preminuo. Policajcu je određen pritvor. Prema nezvaničnim saznanjima, njemu se na teret stavlja ubistvo.

Probio barikade!

UŽAS NA AUTOPUTU: Dvoje poginulih u teškoj nesreći kod Umčara!

- MUP je formirao komisiju, a jedan od glavnih zadataka biće da se utvrdi da li je policajac prekoračio silu. Navodno, pre pucnjave mladić je probio dve barikade i udario u policijsko vozilo. Prilikom uviđaja u Skarepovom vozilu nije nađena akcizna, ilegalna roba, već samo izvesna svota novca - kaže izvor Kurira. Predstavnici MUP pokušali su da razgovaraju s Fahrudinovim roditeljima, ali su oni odbili da ih prime u kuću.

Fahrudinova rođaka tvrdi za Kurir da je policija prekoračila ovlašćenja.

- Kada je Fahrudin naišao kolima, oni su mu rekli da stane. On je odgovorio da nema potrebe jer ne nosi ništa, ali je policajac zapucao. Nije trebalo da mu puca u glavu, mogao je samo da ga rani. Pa zar da ga ubiju zbog cigareta - kroz suze se pita rođaka.

foto: Dragan Kadić

Ona je od novinara saznala da je policajac uhapšen.

- Džabe su ga uhapsili kad našeg Fahrudina nema. Jadni roditelji, kuća je ugašena jer je bio jedinac - jedva je uspela da izgovori potresena žena.

Meštani Pokrvenika za nastradalog Fahrudina imaju samo reči hvale.

- Ne znamo šta se dogodilo i zašto su pucali na njega. Žao nam je i roditelja i njegove tri sestre - rekao nam je jedan meštanin.

Fahrudin je sahranjen juče u rodnom mestu Pokrvenik.

Ministar ih brani!

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je istraga u toku.

- Retko se dešava da policija potegne oružje ako za to nema dobar razlog - rekao je Stefanović i objasnio da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da uzvrate kada neko puca na njih i dodao da pruža podršku pripadnicima MUP u tim situacijama.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.