PROŠLO JE 12 MESECI, A SLUČAJ NIJE RAZREŠEN! Ko je kriv za smrt malog Radenka?
Foto: Večernje novosti

tuga!

PROŠLO JE 12 MESECI, A SLUČAJ NIJE RAZREŠEN! Ko je kriv za smrt malog Radenka?

On je, letos, posle dobijanja nalaza, reka da su potvrđene pretpostavke da je greška načinjena u Loznici jer dete nije zadržano u bolnici, a rana nije hirurški adekvatno obrađena

Objavljeno: 01.10.2017. 18:42h
  • 1

Na lokalnom groblju u Kozjaku kod Loznice, porodica Nikodinović obeležila je u nedelju godišnjicu od tragične smrti malog Radenka, koji je prilikom pada 2. oktobra prošle godine polomio ruku, a posle šest dana, zbog komplikacija, preminuo u Beogradu od sepse.

Otac Milan i majka Zorica, svoju tugu još teže podnose jer ni posle dvanaest meseci nisu dobili odgovor na pitanje ko je odgovoran za smrt njihovog osmogodišnjeg sina.

PALA KRV NA MILJAKOVCU! Čoveka prvo pretukli, pa ga izboli!

- Nemamo više kome ni da se obratimo. Čekamo kada će u Loznicu stići odgovor novosadskih veštaka koji treba da dopune izveštaj i nalaz veštačenja o smrti našeg Radenka. Nama objašnjavaju da sve kasni zbog godišnjih odmora, a u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici tvrde da su ponovo intervenisali i tražili da se to što pre uradi – jada se dečakov otac Milan Nikodinović.

On je, letos, posle dobijanja nalaza, reka da su potvrđene pretpostavke da je greška načinjena u Loznici jer dete nije zadržano u bolnici, a rana nije hirurški adekvatno obrađena.

foto: Večernje novosti

Da sudski proces dugo traje slaže se i Zoran Nestorović, vršilac funkcije javnog tužioca, koji potvrđuje da odgovor na podnesak branioca osumnjičenog ortopeda dr Dobrivoja Bojanića, kojim traži dopunu dobijenog nalaza stručnog veštačenja Sudskog medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, još nije stigao.

On podseća da je nalaz stručnog veštačenja u lozničko Tužilaštvo stigao krajem maja, a da je primljeni podnesak odbrane krajem juna prosleđen novosadskom fakultetu da se izjasni o primedbi branioca osumnjičenog.

– Mi smo prošle sedmice zatražili obaveštenje u kojoj je to fazi i sada očekujemo odgovor. Pokušavamo da sve ubrzamo, ali to ne zavisi od nas – objašnjava Nestorović.

Podsećamo, dečak Radenko je tokom igre pao u komšijskom dvorištu, povredio ruku i odmah potom zbrinut u lozničkoj Opštoj bolnici. Ranu mu je sanirao doktor Bojanić, ali se naredna tri dana stanje pogoršavalo pa je 6. oktobra prebačen u Institut za majku i dete u Beogradu. Uz napore lekara da mu spasu najpre ruku, a potom i život, zdravstveno stanje dečaka se pogoršavalo i on je 8. oktobra preminuo.

Ovaj tragičan slučaj uznemirio je celu Srbiju, a dečakovi roditelji su smatrali da je nesreći doprinela, pre svega, lekarska greška.

Ministarstvo zdravlja je protiv ortopeda Bojanića početkom novembra 2016. godine podnelo krivičnu prijavu zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći tokom Radenkovog lečenja.

Posle policijske istrage, više od trideset svedoka saslušano je i u Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je krajem januara ove godine zatražilo nalaz stručnog veštačenja.

Nalaz je stigao posle četiri meseca, a onda je odbrana osumnjičenog ortopeda tražila njegovu dopunu.

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media