Luka je stradao u konobi na Dorćolu, a porodica tvrdi: Nikom nije pretio, nije pio, NJEGA SU NAPALI!
Foto: Privatna arhiva

tuga

Luka je stradao u konobi na Dorćolu, a porodica tvrdi: Nikom nije pretio, nije pio, NJEGA SU NAPALI!

Interesantno je da su pojedini mediji prvo objavili vest da je Luku usmrtio policijski službenik koji je kobne večeri bio van dužnosti, da bi naknadno bilo objavljeno da je on lišen života prilikom hapšenja

Objavljeno: 08:53h

Luka Mišković (30) stradao je u pucnjavi na Dorćolu, a kako su se u medijima pojavile brojne verzije ovog ubistva, porodica mladića odlučila je da se obrati javnosti:

PALA KRV NA DORĆOLU: Ubijen mladić posle svađe u kafani, još jedna osoba ranjena! (VIDEO)

"Sve što je do sada objavljeno o Lukinoj pogibiji su različite verzije kritičnog događaja, koje su medijima očigledno bile servirane od strane policije. Ni jedan novinar nije našao za shodno da pokuša da kontaktira nekog od članova porodice, iako je osnovno pravilo novinarstva da bude konsultovana i druga strana. Interesantno je da su pojedini mediji prvo objavili vest da je Luku usmrtio policijski službenik koji je kobne večeri bio van dužnosti, da bi naknadno bilo objavljeno da je on lišen života prilikom hapšenja. Takođe je interesantno to što je prvo objavljeno da je Luka pucao na vlasnika konobe "Akustik" Jakšu Šćekića, nakon čega ga je ubio policajac koji je bio van dužnosti, da bi naknadno bilo rečeno da je Luka pucao na policiju koja pokušala da ga liši slobode. Ovakvo nejasno i kontradiktorno izveštavanje izaziva opravdanu sumnju da je u pitanju dobro poznati sistem zataškavanja istine, koji je orkestriran od strane policije i njihovih medija. Naslovima tipa "Policajac u samoodbrani ubio kriminalca" i "Da ga policajci nisu ubili, Mišković bi upucao SVE NAS", stvorena je atmosfera posthumnog linča, čija je namera da se Lukino ubistvo predstavi kao opravdano i poželjno. On je bukvalno predstavljen kao besan pas kojeg je bilo neophodno uspavati, što je propraćeno velikim brojem naručenih komentara u kojima su nepoznati "zabrinuti" građani likovali zbog njegove smrti.

foto: Privatna arhiva

Istina je da je kritične večeri Luka bio fizički napadnut i pretučen od strane vlasnika i obezbeđenja lokala, kao i još nekih lica koja su bila u njihovom društvu. Istina je da Luka nije pretio zaposlenima u kafani da će ih sve pobiti, kao i da te večeri nije bio pijan. Takođe je istina da Luka nije lišen života prilikom hapšenja, već je na njega pucao javnosti nepoznat pripadnik policije, za koga još uvek nije utvrđeno da li je bio pripadnik obezbeđenja, ili samo običan gost u kafani. Postavlja se pitanje da li je taj pripadnik policije bio pod dejstvom alkohola, ako je tačno de se slučajno zatekao u kafani u 02.00 časova? Položaj smrtonosne rane koju je zadobio i mesta gde je pao nakon što je pogođen, ukazuju da je Luka najverovatnije ubijen s leđa dok je bežao, što dovodi u pitanje herojski čin nepoznatog policajca. Ovo su sve činjenice koje tek treba da budu istražene od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, tako da je svaki komentar da je policajac ubio Luku "po zakonu", u najmanju ruku preuranjen. Porodica pokojnog Luke Mišković samo traži da se ovaj tragični slučaj ne stavi ad acta pre nego što se utvrdi istina, kakva god ona bila. U tom cilju je angažovala punomoćnika advokata, kao i privatne veštake koji će utvrditi okolnosti po kojima je Luka lišen života. Luka Mišković je bio mnogo više od onoga što se o njemu pisalo u medijima. On je bio brižan sin i unuk, nežan brat, odan i požrtvovan prijatelj mnogima koji su ga poznavali. To potvrđuje i veliki broj prisutnih koji su se danas na Novom groblju u Beogradu poslednji put oprostili od Luke" - stoji u saopštenju porodice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.