USKORO SVI DETALJI JELENINOG UBISTVA! Superveštačenje patologa otkrilo kako je pevačica ubijena! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Jelena Jeca Krsmanovic

konačno!

USKORO SVI DETALJI JELENINOG UBISTVA! Superveštačenje patologa otkrilo kako je pevačica ubijena! (VIDEO)

Sudski veštak doktor Zoran Stanković obavio je "superveštačenje" za slučaj ubijene Jelene Marjanović iz Borče

Objavljeno:

Ubistvo Jelene Marjanović i dalje intrigira građane Srbije. Nakon više od godinu dana pojavili su se novi dokazi na osnovu kojih je 15. septembra priveden suprug ubijene pevačice Zoran Marjanović. U vezi sa ubistvom, zatraženo je superveštačenje koje je obavio patolog Zoran Stanković.

Da li će ono razrešiti ubistvo pevačice?

Ljubiša Božić sudski veštak izjavio je da superveštačenje zapravo znači da se veštače rezultati obdukcije.

- Dolazi se do pravilne verifikacije i uglavnom je reč o usaglašavanju mišljenja nekoliko stručnjaka. Treba najviše uzeti u obzir mišljenje onoga ko je radio obdukciju - rekao je Božić za Televiziju Pink.

NOVI DETALJI ISTRAGE: Jelena Marjanović imala je krvavu liniju duž leđa!

foto: Printscreen/Youtube/Grand Magazin Tv Grand

Dijana Lazić Puškaš neuropsihijatar i sudski veštak, rekla je da moraju postojati jaki dokazi da je neko počinio zločin, te je nezakonito unapred osuđivati i javno linčovati određenu osobu.

- Strašno je pre svega osuditi nekoga ko nije kriv i uništiti njegovu budućnost i budućnost njegove dece. Postoji ogromna odgovornost, a veštaci poklanjaju i daju svoje medicinsko znanje kako bi se došlo do tačnih rezultata. Trudimo se da maksimalno iskoristimo svoje iskustvo, i naučno i stručno. Po potrebi formiramo tim stručnjaka i radimo na slučaju. Ispituje se psihičko stanje osobe i istražuje vreme izvršenja krivičnog dela. Ispituje se u kakvom fizičkom stanju je bio u momentu izvršenja, recimo, da li je bio pijan, kakvo je njegovo psihičko stanje, da li je reč o poremećaju ličnosti, da li je bio neuračunljiv i tako dalje. Sve to istražuje veštak - objasnila je Puškaš.

Nebojša Milosavljević, advokat, smatra da Marjanović ne bi bio uhapšen da nije bilo dokaza da je umešan u izvršenje zločina, te da superveštačenje traži sud.

TRI SPORNA DETALJA JELENINOG UBISTVA: Odgovori na ova pitanja vode do ubice!

foto: Damir Dervišagić

- Superveštačenje određuje sud i to kada veštaci nemaju saglasje oko dokaza. Onda profesori medicinskih fakulteta raspravljaju o slučaju, postignutim rezultatima istrage i zajedno pokušavaju da reše misteriju. Bitno je vreme izvršenja krivičnog dela i proceniti uračunljivost i psihičko stanje počinioca. To bi odredilo pravnu kvalifikaciju, o kojoj odlučuje sud - rekao je advokat za TV Pink.

On je istakao da je očigledno da postupak nije krenuo od momenta ubistva pevačice i da su verovatno tragovi uništeni nečijom nepažnjom, a o svemu tome svedoči činjenica da je od samog ubistva prošlo 15 meseci.

OŽENIO SE BRAT ZORANA MARJANOVIĆA: Marjanovići organizovali venčanje mlađem sinu u Borči!

Božić je rekao da je precizno određivanje vremena smrti moguće samo u nekoj bliskoj budućnosti od počinjenja zločina, a da, kako vreme odmiče, rezultat postaje kontraproduktivan.

- Sa ovom distancom je nemoguće odrediti kada je ubijena, ali patolog koji je radio obdukciju je to mogao da odredi - rekao je Božić.

foto: Printscreen

Kada je reč o psihičkom stanju ubice, Puškaš je istakla da je očigledno da je u njemu postojalo puno besa i puno emocija, čim je žrtvi zadao toliko udaraca. Najverovatnije je, kako je istakla, reč o osobi koju je Jelena poznavala.

Kada je reč o video snimku načinjenom kada je Zoran Marjanović imao deset godina i u kojem za Treće oko govori o astralnim projekcima, Puškaš je rekla da su deca inače vrlo sugestivna i da je moguće da je bio pod uticajem sredine, te da to ne mora da znači da je reč o ubici.

- Dete ima maštu, indukovano je, pod uticajem i ne mora da znači da su svi ljudi koji imaju te fenomene spremni da ubiju. I mentalno retardirani mogu da urade svašta, ali duboko u sebi znaju da ne smeju da oduzmu nečiji život. Ko god da je ubio Jelenu, on je nju hteo da uništi, da iskali sve svoje frustracije, a najgore je što je to samo privremeni osećaj i te frustracije se opet vraćaju, što znači da su ugrožene druge osobe - rekla je Puškaš.

Milosavljević smatra da je reč o ljudskoj patologiji te da se istraga ubistva fokusira i na samu žrtvu.

- Proučava se i žrtva, njen stil života, ponašanje. Jelena je bila interesantna, talentovana i čekala ju je, zasigurno, blistava karijera. Imala je i obožavaoce, to se ne sme zanemariti. Moguć motiv je patološka ljubomora. Ipak, imali smo u praksi brojna dela ovog tipa, tako da će i ova misterija biti rešena - rekao je Milosavljević, sa čime se složio i Božić.

(Espreso.co.rs / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.