REKAO NAM JE GLASNO DA LEGNEMO NA POD ILI ĆE PUCATI: Lažni žandarm napao petoricu muškaraca na Petrovaradinskoj tvrđavi!
Foto: Dado Đilas, shuter

strašno

REKAO NAM JE GLASNO DA LEGNEMO NA POD ILI ĆE PUCATI: Lažni žandarm napao petoricu muškaraca na Petrovaradinskoj tvrđavi!

To je jedan u nizu napada na članove udruženja za istraživanje i očuvanje tvrđave

Objavljeno:

Petoricu članova udruženja koje se bavi istraživanjem i očuvanjem Petrovaradinske tvrđave i njenih podzemnih hodnika napao je čovek obučen u uniformu Žandarmerije, za kojeg se kasnije otkrilo da je lažni žandarm. Predsednik udruženja Urbanih gerila ratnika iz podzemlja Leon Šurbanović ispričao je da su se sinoć oko 21 sat, po završetku jedne u nizu akcija čišćenja podzemlja Tvrđave, uputili kućama kada je čovek obučen u odelo Žandarmerije, sa jasnim obeležjima te policijske jedinice, izleteo pred njih, počeo da preti i čak simulirao da poseduje pištolj. - Poručio nam je glasno da legnemo na pod ili će pucati, a krenuo je da napada jednog od nas. Naneo je našem pripadniku ogrebotine, a kada je izvadio nož, morali smo da ga oborimo u samoodbrani. Pozvali smo policiju, došle su dve patrole i legitimisale ga - ispričao je Šurbanović. Dodao je da je napadač uhapšen i odveden u policijsku stanicu. Šurbanović je rekao da je to jedan u nizu napada na članove udruženja i najavio da će sada podneti tužbu protiv napadača. - Više ne možemo da ćutimo jer se ovo stalno dešava. Ovakvi ljudi moraju da budu izvedeni pred lice pravde. Poznato je da je Tvrđava meka za ovakve osobe, s obzirom na to da nema čuvara, nikakvog obezbedjenja, pa su ovakvi konflikti česti. Na Tvrđavi su naše prostorije, tu često borave i naše porodice i ovome se konačno mora stati na put - poručio je Šurbanović.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.