Ovo je vojnik koji je stradao kod Draževca: SRĐAN JE PREŽIVEO LIBIJU, A POGINUO JE ISPRED KUĆE!
Foto: Kurir

bio u mirovnoj misiji

Ovo je vojnik koji je stradao kod Draževca: SRĐAN JE PREŽIVEO LIBIJU, A POGINUO JE ISPRED KUĆE!

U dva „puha“ preksinoć je bilo 14 pripadnika vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu

Objavljeno: 08.09.2017. 16:51h
  • 57

Srđan Stevanović (43) iz Bučića kod Prokuplja i kapetan Vladan Jovanović (32) iz Pirota, obojica pripadnici Trećeg bataljona vojne policije, poginuli su kada je na auto-putu kod Draževca, u blizini Aleksinca, kamion s prikolicom beogradskih tablica naleteo na njih dok su se nalazili pored vozila u zaustavnoj traci.


STRAVIČNA NESREĆA, POGINULI SRPSKI VOJNICI: Šleper kod Draževca naleteo na kolonu Vojne policije iz Niša!


U dva „puha“ preksinoć je bilo 14 pripadnika vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu.

Strašna vest


Vest o tragediji ubrzo je stigla i do porodica vojnika.

foto: Kurir

- Probudila sam se i videla da Srđan još nije stigao. Osetila sam da se nešto loše desilo. Pozvala sam ga telefonom, bio je nedostupan. Okretala sam broj njegovog najboljeg prijatelja, čini mi se, bezbroj puta, ali on nije hteo da se javi. Nije imao srca da mi kaže da mog Srđana više nema - kazala je juče neutešna Srđanova supruga Danijela Stevanović iz merošinskog sela Bučić.

Danijela kaže da se s mužem čula u 22.05, četrdeset minuta pre nesreće.

- Tada su već bili stigli do Ražnja. Kazao mi je da stižu i da ga čekamo, ali ga nije bilo. Brinula sam cele noći, tek ujutro oko pet sati su stigle njegove kolege iz vojne policije i kazale mi da je poginuo - priča ožalošćena supruga.

foto: Kurir

Ostavio troje dece


Otac Vlastimir naglašava da još ne zna kako mu je sin poginuo.

- Odmah sam otišao na to mesto gde je Srđan dušu ispustio. Ne znam još šta se desilo. U policiji mi je rečeno da su Srđan i njegov kolega bili pored vozila kad je naišao taj kamion, da ih nije udario već ih je povukao i bacio pod točkove, jer su mu bili preblizu. Međutim, meni je to objašnjenje neodrživo. Na mestu nesreće se vidi da su krvave fleke iza zaustavne trake, na oba vojna vozila odnesena je lajsna, a postoji oštećenje i na samom kamionu. Takođe, stotinak metara uz put su razbacani i delovi kamiona i vojnih vozila, pa mi je neverovatno da su stradali a da ih šleper nije dotakao - priča unesrećeni otac.


Iza Srđana je ostalo troje dece, ćerke od dvadeset pet i šesnaest godina, kao i dvadesetdvogodišnji sin. Imao je i jedno unuče, a najstarija ćerka treba uskoro da se ponovo porodi.

Uviđaj na mestu nezgode obavila je saobraćajna policija i OJT iz Aleksinca.

Kamiondžija pušten

foto: Kurir


Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su vojna vozila bila propisno označena. Još se utvrđuje zbog čega ih onda šleper kojim je upravljao M. J. (22) iz okoline Kosjerića nije primetio. Kako je saopštilo tužilaštvo, krivična prijava im još nije dostavljena, tako da još ne mogu da se izjasne o kvalifikaciji saobraćajne nezgode. Vozaču šlepera je uzeta krv na analizu i on je nakon davanja izjave policiji pušten.


Bio u mirovnoj misiji

PREŽIVEO LIBIJU, A POGINUO U DOMOVINI


Stevanović je u Vojsci Srbije bio od 29. maja 2000. godine. Tokom karijere bio je i u mirovnoj misiji u Libiji. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije.


Nezvanične informacije

OSTALI NA PUTU ZBOG KVARA NA „PUHU“


Prema nezvaničnim informacijama, vojna vozila su se zaustavila zbog sumnje da je na jednom „puhu“ došlo do kvara. Srđan i Vladan su izašli kako bi videli šta se dešava kad ih je kamion pokosio. Od siline udarca Vladanu je iskidan sat s ruke.

( Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media