KONAČNO NOVA SAZNANJA! Krsmanovići unajmili forenzičare, OVO JE DOKAZ koji POKAZUJE KO JE UBICA! (FOTO)
Foto: Kurir

konačno!

KONAČNO NOVA SAZNANJA! Krsmanovići unajmili forenzičare, OVO JE DOKAZ koji POKAZUJE KO JE UBICA! (FOTO)

- Lak za nokte nije fizički skidan, a i jagodice su izbledele, što ukazuje na to da su ruke najverovatnije potapane u neku hemikaliju - kaže Nenad Šipka

Objavljeno: 05.09.2017. 19:18h
  • 2

Fotografija na kojoj se vide nokti ubijene Jelene Marjanović dokazuje da je ubica uklonio tragove zločina jer je njene šake i nokte držao u abrazivnom sredstvu, najverovatnije varikini. Takođe, to što na Jeleninoj majici nisu nađeni tragovi krvi ukazuje na to da je ona ubijena na nekom drugom mestu, a ne na nasipu na kom je poslednji put viđena.


Ovo za Kurir tvrdi dr Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI), koga je, kao i advokata Predraga Savića, angažovala porodica Krsmanović kako bi se konačno saznala istina o ubistvu njihove rođake, pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) u aprilu 2016.

Ne prepoznajem okrivljene, ovo mi je DOSADNO! Nastavljeno suđenje za atentat na Beka, vozač ponovo pred sudijom

foto: Zorana Jevtić

Hemikalije na rukama


Šipka je novinarima Kurira pokazao jezivu fotografiju sa šakom i noktima brutalno ubijene pevačice, koju zbog uznemirenja javnosti nismo objavili.


- Na noktima pokojne pevačice bio je crveni lak, koji je ubica hemikalijom koju je koristio najvećim delom potpuno uklonio. Podnokatni sadržaj je potpuno uništen i zbog toga ne postoji DNK profil koji bi doveo do ubice. Lak za nokte nije fizički skidan, a i jagodice su izbledele, što ukazuje na to da su ruke najverovatnije potapane u neku hemikaliju - kaže Nenad Šipka.


Ova saznanja potvrđuju i analize Centra za forenzička istraživanja, rađene na osnovu ove fotografije.


- Jelenini prijatelji su nam dostavili fotografiju, za koju tvrde da je originalna, na kojoj se jasno vidi da je lak na noktima oštećen, najverovatnije abrazivnim sredstvom, moguće varikinom. To smo i eksperimentalno potvrdili - kaže Šipka.

On dodaje da zemljani put koji vodi preko njive do kanala gde je Jelena pronađena pokazuje da je realna tvrdnja da je na nasip dovezena pošto se put nalazi u blizini dela kanala u kom je telo pronađeno i njime su mogla da prođu kola.

foto: Privatna arhiva

- Jelena nije imala krvi na prednjem delu majice u trenutku kada je pronađena u vodi i izvađena na suvo. Fotografije sa uviđaja, na kojima se vidi kako policija izvlači Jelenino telo iz kanala, a koje su nam dostavili njeni prijatelji, potvrđuju da na njenoj sivoj majici nema krvi. Tragova krvi nije bilo ni na licu mesta i u okolini gde je pronađena - otkriva Šipka i dodaje „da to ukazuje da je drugi i ostale udarce primala u horizontalnom položaju, kao i da je na nasip dovezena takođe u horizontalnom položaju“.

foto: Zorana Jevtić

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media