Ne prepoznajem okrivljene, ovo mi je DOSADNO! Nastavljeno suđenje za atentat na Beka, vozač ponovo pred sudijom
Foto: Damir Dervišagić

POKUŠAJ UBISTVA BIZNISMENA

Ne prepoznajem okrivljene, ovo mi je DOSADNO! Nastavljeno suđenje za atentat na Beka, vozač ponovo pred sudijom

Mančić je rekao i da je bio svestan da je na njegovog šefa pucano, te da je bio uplašen za svoj život

Objavljeno:

Suđenje Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine nastavljeno je danas svedočenjem Bekovog vozača Bobana Mančića.

Mančić je na početku ročišta rekao da ostajre pri ranije datim iskazima. Na pitanje predsednice sudskog veća da se izjasni da li Zdravkovića ili Adrovčevu prepoznaje kao osobu koja je pucala na Beka, a čiju je siluetu video u noći atentata, vozač je rekao da ne može da ih prepozna.

- Čuo sam dva pucanja. Pucač je stajao na dva-tri metra od automobila, a ja sam bio na izlasku iz dvorišta, na šest-sedam metara od njega. Letimično sam ga pogledao, imao je duks i kapuljaču preko glave. Ničeg više ne mogu da se setim, ni jedno detalja koji bi mogao da pomogne: 50 puta sam pokušao, ali se prosto ne sećam - rekao je Mančić.

Mančić je rekao i da je bio svestan da je na njegovog šefa pucano, te da je bio uplašen za svoj život.

foto: Dragan Kadić

- Na monitoru u kućici kraj kapije ništa se nije videlo, jer kamera ne pokriva taj deo dvorišta. Nema softvera koji bi snimao ono što kamera zabeleži, pa nisam mogao da pogledam snimak. Nisam se kod komšija raspitivao ko bi mogao biti napadač - rekao je sveodk.

On je dodao (iako ga niko o tome nije pitao) da nikoga ne pokušava da zaštiti niti pokrije, a dodao je i da želi da se njegovo svedočenje danas okonča "za svagda", te da ga doživljava kao "dosadno".

Na suđenju se, uprkos pozivu, ponovo nije pojavio ni sam Beko, koji je ovoga puta uputio obrazloženje sudu da ročištu nije mogao da prisustvuje "iz krajnje opravdanih razloga". Biznismen je u istom dopisu obećao da će se pojaviti na suđenju zakazanom za kraj ovog meseca.

foto: Nebojša Mandić

Biznismen Milan Beko upucan je 13. novembra 2014. godine ispred svog imanja na Senjaku. Na njega je, dok se nalazio u automobilu, ispaljeno je više hitaca koji su mu naneli teške povrede.

U ovom slučaju, prethodno je optužena, pa oslobođena Maja Adrovac, koja se sumnjičila za pomaganje u pokušaju ubistva. Apelacioni sud je ovaj postupak najpre vratio na početak, a onda ga objedinio sa optužnicom protiv Zdravkovića.

Zdravković, bivši pripadnik zemunskog klana, uhapšen je u julu prošle godine. Negirao je napad na biznismena, ali su njegovi DNK tragovi nađeni na mestu ubistva bili dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.