Srbi optuženi za ubistvo Amerikanca u grčkom zatvoru u dobrim uslovima: Idu u školu i čuju se sa roditeljima
Foto: Linkedin/Printscreen/Youtube

prebijanje na zakintosu

Srbi optuženi za ubistvo Amerikanca u grčkom zatvoru u dobrim uslovima: Idu u školu i čuju se sa roditeljima

U Avloni u zatvoru za maloletnike meru pritvora kao mlađa punoletna lica izdržavaju Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, dok se druga dvojica osumnjičenih Srba u slučaju Zakintos - Dušan Ranković i Miloš Senić nalaze se u drugim zatvorima u Grč

Objavljeno:

Trojica Srba osumnjičenih za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula, koji su u protvoru zatvora za maloletnike u Avlini, tokom pritvorskih dana idu u školu, a zaposleni se prema njima odnose korektno.

Oglasili su roditelji ubijenog Amerikanca na Zakintosu: KAKVI TO RODITELJI PODIGNU TAKVE DIVLJAKE! (VIDEO)

ČUVENI ATINSKI ADVOKAT UMEŠAO PRSTE! Slučaj Zakintos dobija obrt?

To je danas prenela njihov branilac Zora Dobričanin Nikodinović nakon što ih je posetila u zatvoru sa dvojicom grčkih kolega, od kojih je jedan poznati atinski advokat krivičar Aleksios Kougias, a drugi advokat sa Zakintosa Lefteris.

foto: Printscreen/youtube/ProtoThema

"Uslovi su dobri u smislu da je osoblje prema njima korektno. Oni idu u školu i tako im brže vreme prolazi. Svakodnevno imaju pravo da sa govornice telefoniraju roditeljima i advokatima", precizirala je Nikodinović.

U Avloni u zatvoru za maloletnike meru pritvora kao mlađa punoletna lica izdržavaju Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, dok se druga dvojica osumnjičenih Srba u slučaju Zakintos - Dušan Ranković i Miloš Senić nalaze se u drugim zatvorima u Grčkoj. Dobričanin Nikodinović, jedan od najuglednijih branilaca iz oblasti krivice u Srbiji, zajedno sa grčkim kolegama priprema odbranu u ovom slučaju.

Osumnjičenima je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci. Još dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode.

foto: Youtube printscreen

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice. Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.