CARINICI SU ZAUSTAVILI OVAJ BELI MERCEDES: U njemu su pronašli sumnjiv DEČJI JASTUK. I tu priča tek počinje...
Foto: Carina

kao u filmu

CARINICI SU ZAUSTAVILI OVAJ BELI MERCEDES: U njemu su pronašli sumnjiv DEČJI JASTUK. I tu priča tek počinje...

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari...

Objavljeno:

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečjem jastuku.

Slučaj je zabeležen u jutarnjim časovima, kada je na prelaz pristigao automobil marke "Mercedes", nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke u Tursku putovali 41-godišnji vozač u pratnji sina i jedne rumunske državljanke.

foto: Carina

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari, kao i da sa sobom ne nose veći iznos deviza.

Uprkos izjavi putnika, u traci obezbeđenoj video-nadzorom izvršen je detaljan pregled automobila i prtljaga. Tada je na vozačevom sedištu primećen, naizgled previše napunjen, dečji plišani jastuk.

foto: Carina

Sumnja carinika da se u unutrašnjosti jastuka nalazi neuobičajeni sadržaj potvrđena je rašivanjem, kada je u njemu pronađeno 80.000 evra u apoenima od po 500 evra.

Budući da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, njima je vraćeno po 10.000 evra, a kako nisu posedovali Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju, ostatak od 60.000 evra privremeno je zadržan, do okončanja prekšrajnog postupka.

foto: Carina

Podsećamo da se gotovo identična zaplena odigrala sredinom jula, na istom graničnom prelazu, kada su carinici pronašli devize koje su dvojica turskih državljana pokušala da sakriju smestivši ih u punjenje dečjeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.