Državni huligani jači SU od zakona, rade veze i vezice! Ekipa Saleta Mutavog OVAKO PROLAZI POSLE SVIH ZLOČINA!
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/INSAJDER VIDEO

za njih nema zakona

Državni huligani jači SU od zakona, rade veze i vezice! Ekipa Saleta Mutavog OVAKO PROLAZI POSLE SVIH ZLOČINA!

Iako uhapšeni zbog ozbiljnog kriminala, članovi grupe ubijenog vođe navijača Partizana, osuđivani na male kazne, okrivljeni za sitna dela, a robija im je unedogled odlagana

Objavljeno:

Ublažavanje krivičnog dela, odlaganje odlaska na robiju i smešno male kazne - sve ovo povezuje članove ekipe ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Pripadnici ove grupe, kako se ispostavilo, godinama imaju povlašćen tretman u postupcima pred srpskim pravosuđem, što mnoge upućuje na zaključak da imaju zaštitu nekog moćnog u državi.

Od ubice do pomagača

Najnoviji primer koji ovo potvrđuje jeste slučaj Veljka Belivuka - Velje Nevolje, inače najbližeg saradnika ubijenog Stankovića, koji je ovih dana optužen za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića iako je mesecima unazad označavan kao neposredni izvršilac.

Slično se Belivuku dogodilo i nekoliko godina ranije, kada je umesto pokušaja ubistva optužen za nanošenje teških povreda. Takođe, jedan postupak protiv njega je obustavljen, a za monstruozno prebijanje članova obezbeđenja direktora Partizana, čiji je snimak šokirao javnost, osuđen je na godinu dana kućnog zatvora (?!).

Veza sa žandarmom

Ovom napadu je prisustvovao i njegov prijatelj Aleksandar Stanković, ali postupak protiv njega nije ni pokrenut. Stanković je 2013. pravosnažno osuđen na robiju zbog švercovanja droge. Međutim, do trenutka kada je ubijen, oktobra 2016. godine, sud mu je čak 12 puta odložio odlazak na odsluženje kazne, a kako je Krik objavio, razlozi su bili nesvestica, srčani problemi i problemi sa mokraćnim kanalima, povrede vrata... Ne treba ni napominjati da je Stanković sve to vreme bio na stadionu i upravljao navijanjem na južnoj tribini Partizanovog stadiona.

Stanković i Belivuk fotografisani su na utakmicama u društvu sa Nenadom Vučkovićem, zvanim Vučkom, oficirom Žandarmerije. Njih trojica su, kako se navodi u jednoj krivičnoj prijavi, van radnog vremena koristili kasarnu u Pančevu da bi vežbali gađanje. Sa Vučkovićem u društvu uslikan je i Borko Aranitović, takođe član Stankovićeve ekipe, koji se „proslavio“ batinanjem građana i novinara na dan zakletve Aleksandra Vučića. Kako je Krik objavio, Aranitović se takođe vidi na snimku iz kluba „Tilt“, u kom je brutalno prebijen jedan od vođa klana „Amerika“ Zoran Jakšić.

Viši sud u Beogradu juče je produžio pritvor do 30 dana optuženom Belivuku zbog pomaganja u ubistvu Vlastimira Miloševića. Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da će, u slučaju boravka na slobodi ponoviti delo, zbog posledica dela i uzemiravanja javnosti.

foto: Fonet

Kriminolog Dobrivoje Radovanović navodi da huliganske grupe rade u dogovoru sa državom zarad zaštite koja im se pruža.

- Navijanje je njihova prividna delatnost, a na čelu su ljudi sa podebelim dosijeima, zaštićeni od političara koji se nalaze u upravama klubova. Njih štite i drugi političari sa kojima su bliski, a koriste ih za razne svrhe, od demonstracija do nereda na mitinzima o Kosovu, pa i za pridobijanje izbora - kaže Radovanović.

Prema njegovim rečima, ono što ih povezuje je zajednički interes - novac.

- Huligani zaštitu dobijaju jednostavno, jer u zemlji nema nezavisnog sudstva, politika je iznad svega. Pošto se oni bave kriminalom, zaštita im je zagarantovana time da ne odgovaraju krivično, a u slučaju da se desi da budu osuđeni, robija se odlaže do besvesti ili neki slučajevi prosto zastarevaju - tvrdi naš sagovornik.

Radovanović ističe da političari gotovo javno upotrebljavaju huligane.

- Bliski su sa raznim javnim ličnostima i partijama. Oni ih zvanično ne obezbeđuju, ali su blizu njih na izborima, javnim manifestacijama, skupovima i to se može videti na brojnim fotografijama - kaže poznati kriminolog.

Veljko Belivuk

foto: Zorana Jevtić

- optužen kao pomagač za ubistvo, a sumnjičen kao izvršilac

- pokušaj ubistva prekvalifikovan u nanošenje teških povreda

- za prebijanje na stadionu Partizana osuđen na kućni zatvor

Borko Aranitović

foto: Facebook/KRIK

- učestvovao u prebijanju građana na Vučićevoj zakletvi

- bio prisutan kad je pretučen vođa klana „Amerika“ u beogradskom klubu „Tilt“

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.