BOG JE HTEO DA GA VIŠE NE BUDE! Jeziva ispovest Milanovog brata nateraće vam suze na oči!
Foto: Facebook/Milan Rmuš

veliki gubitak!

BOG JE HTEO DA GA VIŠE NE BUDE! Jeziva ispovest Milanovog brata nateraće vam suze na oči!

Oduvek je želeo da bude vatrogasac, privlačila ga je uniforma. To ga je i previše koštalo, ali tako je Bog hteo, priča za "Blic" Ivan Rmuš, brat Milana Rmuša, hrabrog vatrogasca

Objavljeno:

Vatrogasac Milan Rmuš, povređen u požaru u fabrici "Avala kartonka", podlegao je povredama nakon 13 dana borbe za život na Vojnomedicinskoj akademiji. U subotu, bez mladog heroja ostale su njegove dve najveće ljubavi - porodica i vatrogasna služba.

O tragičnoj sudbini hrabrog vatrogasca za "Blic" priča Ivan Rmuš, Milanov brat koga smo sreli dok je na VMA preuzimao dokumentaciju nakon smrti svog brata.

- Za sobom je ostavio suprugu Draganu i sina od 14 meseci Dragana. Ovo je veliki gubitak za porodicu, prvenstveno za njegovog sina. Mi ćemo sada da ga čuvamo, ali oca niko nikada neće moći da mu nadoknadi - jedva izgovara Milanov brat Ivan.

foto: AP

MUP: Požar u okolini Mionice "praktično lokalizovan"

U požaru koji je izbio u fabrici na Adi Huji 19. jula, dogodila se eksplozija ugljenih čestica koje su procurele a Milan i još sedmorica su povređeni. Prilikom gašenja vatre, Milan se našao prvi u nizu i najteže je povređen. Imao je skoro 70 odsto opekotina po telu. Do sada se nebrojeno puta suočio sa vatrenim stihijama i borio za druge, ali u bolnici nakon više od deset dana izgubio je bitku za svoj život.

Milanov brat ističe da su ponosni na to što su iz Peći, a došli su u Beograd 1999. godine.

- Razlika između dana rođenja njegove supruge i njega je jedan dan. Bili su, dakle, zajedno i kad su se rodili, u istom porodilištu, u Peći. Zatim su bili školski drugari i nedavno su započeli svoj porodični život... - prekida Ivan.

Nekoliko godina po preseljenju Milan se zaposlio kao vatrogasac. Prvo je čuvao Košutnjak, pre pet meseci zbog izuzetnog zalaganja prešao u Zvezdaru, a završio je i fakultet kako bi napredovao na poslu.

- Oduvek je želeo da bude vatrogasac, privlačila ga je uniforma. To ga je i previše koštalo, ali tako je Bog hteo - nastavlja on.

Njegovim kolegama, koji su mu pomogli u teškim trenucima, ne može da se zahvali dovoljno i poručuje im da paze sebe i svoje porodice.

foto: AP

- Bio je čovek, otac i brat za ponos - ističe Ivan.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić uputio je saučešće porodici.

- Milan Rmuš bio je poznat kao izuzetan profesionalac, a svojim radom i izuzetnim zalaganjem davao je primer mlađim vatrogascima. Svoju humanost i požrtvovanost pokazivao je kako na poslu u vatrogasnim intervencijama, tako i privatno - rekao je Marić.

Svoju nagradu poklonio kolegi

- Više puta je nagrađivan kao vatrogasac meseca, a novčanu nagradu koju je dobio 2013. godine kao najbolji vatrogasac Rakovice uputio je kao humanitarnu pomoć kolegi, nije hteo da je zadrži za sebe. Takvih stvari radio je dosta i da ne znaju za to - priča Ivan.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.