SVE MAFIJAŠKE OSVETE U SRBIJI: Dizali firme u vazduh, otimali ljude, sve, sve, samo NISU PRAŠTALI! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić, Nemanja Pančić, Profimedia, ap

motivi različiti, cilj uvek isti

SVE MAFIJAŠKE OSVETE U SRBIJI: Dizali firme u vazduh, otimali ljude, sve, sve, samo NISU PRAŠTALI! (VIDEO)

Mafija ne zaboravlja

Objavljeno:

Anđelka Bojović (66), majka Luke Bojović, uhapšena je u Nikšiću zbog sumnje da je pripremala ubistvo Ratka Koljenšića, optuženog za ubistvo njenog mlađeg sina Nikole.

foto: Nemanja Pančić

Motiv koji se ovde pominje - osveta, čest je i nezaobilazan motiv u mafijaškim obračunima širom sveta, pa tako i na na našem prostoru.

ONE SU MAJKE SRPSKE MAFIJE! Pred njima su drhtali svi, a oni samo pred ovim ženama! (FOTO)

Likvidacija u Nišu - najsvežiji primer

Ne moramo da idemo daleko u prošlost da bismo našli primer. Baš u junu ove godine dogodilo su ubistvo u Nišu koje je okarakterisano kao mafijaško "svećenje".

Ž. S. (33) i njegov prijatelj A. B. (35) ubijeni su u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u centru Niša, u blizini zgrade suda. Njih dvojica izašli su sa suđenja i krenuli prema kafiću, a dvojica ubica su im prišla na skuteru i ispalila u njih šest hitaca.

foto: Kurir / M.M.

Ž. S. i A. B. dobro su poznati policiji i sve ukazuje da su ubijeni zbog neraščišćenih računa u podzemlju.

Goreli splavovi

Mafijaške obračunu znalci su "namirisali" i u paljenju splavova širom Beograda.

Kako su preneli mediji u martu ove godine, ubistvo Vlastimira Miloševića (33), šefa agencije za obezbeđenje prestoničkih splavova i klubova, najverovatniije je potpalilo nove mafijaške obračune jer je iste noći gotovo istovremeno zapaljen splav „Fristajler“ i bačena bomba na klub „Tilt“!

Ova dva najpoznatija kluba u Beogradu obezbeđivala je agencija Veljka Belivuka (32) zvanog Velja Nevolja, jednog od vođa navijačke grupe „janičari”, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara u centru Beograda.

Vlastimir Milošević (34) ubijen 30. januara 2016. ispred kuće u krugu dvojke. Čekao ga je napadač maskiran kapuljačom.

foto: Nebojša Mandić

Krvne osvete!

Slobodan Slobo Šaranović (78), ili "crnogorski don" kako su ga zvali, ubijen je u takođe u martu ove godine u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u budvanskom naselju Dubovica u Crnoj Gori! Napadači su na njega, dok se vraćao iz noćne šetnje, iz automobila u pokretu ispalili 20 hitaca!

Likvidacija Slobodana Šaranovića samo je nastavak surovog mafijaškog rata koji se vodi do istrebljenja između klana na čijem čelu je bio on i kriminalne grupe Luke Bojovića s kojim je još pre osam godina došao u sukob oko "poslova" s narkoticima.

Svedoci iz mafijaških krugova tvrdili su da je ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole naručio upravo Slobodan Šaranović, jer je smatrao da je Luka Bojović ubio njegovog brata Branislava.

Otmica kao osveta

Nenad Stević (39) i Božidar Bosnić (51) iz Novog Sada, obojica odranije poznata policiji, uhapšeni su u maju zbog sumnje da su pokušali da otmu Gorana Cvjetića (41) iz Budisave.

Stević je, inače, mladić devojke Teodore Kaćanski, koja je novembra prošle godine ubijena prilikom izlaska iz džipa ispred zgrade u kojoj su zajedno živeli.

Pominjalo se da je ova otmica osveta za njeno ubistvo. Teodora je stradala slučajno, a pričalo se da je meta bio zapravo njen dečko.

Ona očigledno nije bila meta napadača. Ili je slučajna žrtva zbog zamene mesta u džipu, ili je poslužila kao upozorenje momku - saopštio je tada dobro upućen izvor.

Legijina osveta koja je zatresla Novi Beograd

21. decembra 2002. firma sa sve mašinama dignuta je u vazduh vojnim eksplozivom koji su postavili Legijini drugovi iz JSO-a.

Detonacija je zatresla prestonicu, i u doslovnom i u političkom smislu: pola Novog Beograda ostalo je bez struje, a vlastima je očitana lekcija dokle seže moć Zemunaca i "beretki". I dok je Spasojevićev i Legijin "Identitet" slavodobitno pisao kako je Čumetova firma, "nastala novcem od belog praha, i sama pretvorena u prah", niko iz vlade nije se usuđivao da kaže ko stoji iza atentata.

Napad su, prema nezvaničnim informacijama, izvršila sedmorica maskiranih napadača naoružanih automatskim oružjem, koji su oko ponoći došli u tri automobila.

Oni su oko sat vremena maltretirali obezbeđenje 'Difensa', a zatim postavili veliki broj eksplozivnih naprava na mašinama i bocama sa propan-butan gasom. Posle toga, napadači su čuvarima i stanarima koji tu žive kazali da beže jer će sve dići u vazduh.

Nekoliko snažnih eksplozija izazvalo je požar u kojem su, prema saopštenju beogradske policije, izgorele dve cisterne sa izvesnom količinom gasa, 14 mašina i nekoliko vozila, ali povređenih nije bilo. Remontna zgrada je potpuno srušena, upravna zgrada oštećena, a uništena i najsavremenija mašina 'remikser 4500' za preradu i postavljanje asfalta, čija je vrednost oko milion i po evra.

Osim toga, firma 'Difens' je posedovala i tri mašine za topli postupak, kao i još dve koje rade po hladnoj tehnologiji uvedenoj tek pre nekoliko godina. Njihove mašine su radile na autoputu, Ibarskoj magistrali, aerodromu 'Beograd', batajničkom aerodromu, a trebalo je da budu angažovane na rekonstrukciji i izgradnji autoputa Beograd - Novi Sad.

Osveta za neposlušnost

Velibor Velja Iličić takođe je nastradao u osveti Zemunaca, i to za neposlušnost.

On je radio samostalno u Novom Sadu, odbijajući da se povinuje Dušanu Spasojeviću za koga su već radila dva najmoćnija narkobosa Vojvodine, Nenad Opačić i Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi.

Duća je poslao Dušana Krsmanovića i Milana Jurišića kod Đure u Novi Sad, gde im je smeštaj obezbedio Saša Petrović Pera (prvi uhapšen u Sablji), a za svakodnevno praćenje Iličića bio je zadužen Dalibor Nišavić Čoda.

Kada je Velja izašao iz zgrade, sa njim su se mimoišli Krsmanović i Jurišić, bili su mu sumnjivi, a onda se okrenuo i video pištolje. Krenuo je da beži ali su zapucali i ostao je da leži mrtav.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.