HTELA SAM DA VIDIM LICE UBICE MOG SINA, NISAM KRIVA! Majka Luke Bojovića negirala krivicu
Foto: Nemanja Pančić

saslušana!

HTELA SAM DA VIDIM LICE UBICE MOG SINA, NISAM KRIVA! Majka Luke Bojovića negirala krivicu

Samo sam želela da pogledam gde živi čovek uključen u likvidaciju Nikole, rekla Anđelka Bojović, uhapšena zbog sumnje da je planirala ubistvo Koljenšića

Objavljeno:

Anđelka Bojović (66), majka Luke Bojovića, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu od 18 godina zatvora, na saslušanju u Višem državnom tužilaštvu negirala je navode krivične prijave da je planirala ubistvo Ratka Koljenšića u Nikšiću.

Koljenšiću se, podsetimo, sudi zbog sumnje da je bio saučesnik u likvidaciji njenog mlađeg sina Nikole Bojovića 29. aprila 2013. u centru Beograda.

KO JE ŽENA KOJA JE SPREMALA OSVETU ZA SMRT SINA? Majka Luke Bojovića je poznata slikarka, a ovo je njen MAFIJAŠKI život (FOTO)

Slučajno prolazila

- Nisam pripremala ubistvo. Pored kuće Ratka Koljenšića prolazili smo slučajno jer smo išli ka kući rođaka kod kojih je bilo porodično slavlje. Tada mi je rođak Matija Bojović pokazao kuću u kojoj živi optuženi za ubistvo mog sina. Videla sam kako nas snima Ratkova supruga i tada sam i ja fotografisla - objasnila je navodno na saslušanju u tužilaštvu Anđelka Bojović, inače profesorka slikanja.

Na pitanje otkud fotografije Koljenšićeve kuće u njenom telefonu, ona je rekla da je nju interesovalo da vidi gde živi i kako izgleda čovek koji je bio uključen u ubistvo njenog sina Nikole, pošto joj je Matija, navodno, dok su prolazili pored kuće, rekao da Koljenšić tu stanuje. Prema informacijama iz istrage, policiju, koja čuva njihovu kuću otkako je krajem prošle godine Koljenšić izašao iz pritvora, alarmirala je supruga okrivljenog za ubistvo Bojovića.

foto: Nemanja Pančić

Navode da su se dogovarali da izvrše krivično delo odbacio je i Matija Bojović, brat od strica Luke Bojovića, koji je zajedno sa Anđelkom uhapšen u „fijat pandi“ u blizini Koljenšićeve kuće.

Posle privođenja, policija je pretresla kuću u Nikšiću, u kojoj živi njen rođak, kao i kuću na Žabljaku, u kojoj je boravila Anđelka.

- Ona je objasnila da su kuća na Žabljaku i patrone za lovačku pušku pronađene u njoj pripadale njenom pokojnom suprugu - rekao je za Kurir njen branilac, advokat Borivoje Borović. Anđelka Bojović, podsetimo, bila je udata za dugogodišnjeg direktora beogradskog zoo-vrta, Vuka Bojovića, koji je preminuo 2014. godine.

Oduzeti mobilni

Policija je, kako otkrivaju izvori iz istrage, oduzela i dva mobilna telefona kako bi se utvrdilo da li su Anđelka i Matija Bojović eventualno komunicirali s nekim o navodnoj likvidaciji Koljenšića iz osvete. Ratko Koljenšić je, podsetimo, zbog ubistva Nikole Bojovića bio uhapšen zajedno sa Slobodanom Šaranovićem, koji je u martu ubijen ispred svoje kuće u Budvi.

PRAZNE OPTUŽBE ZA POKUŠAJ OSVETE

Prema rečima Borivoja Borovića, njoj se na teret stavljaju dva krivična dela - dogovor za izvršenje krivičnog dela i nedozvoljeno držanje oružja i municije:

- Apsolutno je odbacila izvršenje krivičnog dela, nema reči o tome da bi neko išao da planira takvo krivično delo usred bela dana, sa beogradskim tablicama, i to pred kuću koju čuva policija. Očigledno je da je policija smislila scenario i htela da napravi od ove banalne situacije veliku akciju, očekujemo da uskoro budu pušteni na slobodu.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.