PROGUTALA IH "ŽIVA VODA" DRINE: Dedu i unuka sahranjuju istog dana!
Foto: Wikipedija

tuga!

PROGUTALA IH "ŽIVA VODA" DRINE: Dedu i unuka sahranjuju istog dana!

Uplašeni mlađi unuk trčao je i dozivao upomoć. Meštani su ubrzo došli do reke i čamcima pokušavali da dođu do utopljenika. Dečakovo telo su izvukli na obalu, dok je Stojanovo telo pronađeno tek kasnije

Objavljeno:

U Crnobarskom Salašu, gde je reka Drina u utorak popodne odnela živote dede i unuka, tuga i neverica. Rodbina, komšije i prijatelji sa suzama u očima, samo nemoćno uzdišu. Stojan S. (63) i njegov unuk Mihailo (14), utopili su se, dok je mlađi unuk M. S. (12) uspeo da se spase.

DVOJICA SRBA SA ZAKINTOSA NA SLOBODI! Uz kauciju iz pritvora, vraćaju se kući!

- Strašnatragedija, tuga nemerljiva. To je divna porodica, dečaci su suvo zlato. Mihailo je bio prava momčina, dva metra visok, trenirao je košarku, deda ga je vodio na treninge, strašna nesreća – skrahano će komšija.

Kako Blic saznaje, deda je sa unucima bio na kupanju u delu koji meštani zovu Podine. Kako pričaju meštani ovog sela, osim njih trojice na tzv. „plaži“ nije bilo nikoga.

Porodično rashlađivanje i uživanje u vodi, u trenutku se pretvorilo u pravu dramu.

- Tu je "živa voda", gde reka protiče, ne stoji. Problem je što ima dosta rupa od iskopavanja šljunka. Navodno je dečake dok su se kupali, voda povukla do rupe. Počeli su da zapomažu. Deda je uleteo u vodu kako bi spasao unuke. Mlađi unuk je uspeo da ispliva, a onda su stariji unuk i Stojan nestali pod vodom – pričaju meštani Crnobarskog Salaša.

Uplašeni mlađi unuk trčao je i dozivao upomoć. Meštani su ubrzo došli do reke i čamcima pokušavali da dođu do utopljenika. Dečakovo telo su izvukli na obalu, dok je Stojanovo telo pronađeno tek kasnije.

– Voda na tom mestu nije brza pa tela nisu otplutala daleko. Mihaila je iz vode izvukao jedan meštanin koji je čuo zapomaganje mlađeg unuka. Dečaka je pronašao nešto dalje od obale, dok su za Stojanom tragali ronioci i njegovo telo pronašli tri sata nakon tragedije – kaže jedan meštanin Salaša.

Stojanov sin i snaha pripremaju sahranu. Čeka se samo da bude završena obdukcija dečaka, kako bi u istom danu sahranili dedu i unuka. Mnogobrojni prijatelji opraštaju se od mladića i na društvenim mrežama: „Počivaj u miru druže. Nikad te zaboraviti nećemo“.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.