OGLASIO SE GRADONAČELNIK ZAKINTOSA: Dođu i misle da je sve dozvoljeno!
Foto: Printscreen

ubistvo amerikanca

OGLASIO SE GRADONAČELNIK ZAKINTOSA: Dođu i misle da je sve dozvoljeno!

Kolokotas je rekao da ponašanje mladih prevazilazi granice normalnog društvenog ponašanja

Objavljeno: 12.07.2017. 15:39h
  • 17

Gradonačelnik Zakintosa Pavlos Kolokotas rekao je za da su incidenti česti u Laganasu, kao i da alkohol i droga dovode do delinkventnog ponašanja turista.

Kako je rekao, policija i lokalne vlasti imaju problema sa "nesporazumima među mladim ljudima pod uticajem alkohola i supstanci".

Takođe, Kolkotas navodi da mladi između 18 i 35 godina dolaze u Laganas misleći da je tamo "sve dozvoljeno", što dovodi do toga da njihovo ponašanje prevazilazi granice normalnog društvenog ponašanja.

- To prelazi u sferu delikvencije. Policijske patrole i kontrola državnih službi pokazuju da nesavesni biznismeni prodaju mladim ljudima žestoka pića samo da bi zaradili. To, u kombinaciji sa korišćenjem droge u ovoj oblasti, dovodi do delikventnog ponašanja turista koje šteti i njima i ljudima koji ih okružuju. I tako dolazimo do strašnog ishoda u kome je jedan američki turista izgubio život u Laganasu", rekao je on za VICE.

foto: Printscreen Youtube / Proto ThemaKako je naveo, njega "ne zanima ako se razmeni par udaraca", ali da je poenta da niko ne izgubi život.

- Policija često patrolira u tom kraju i, ako je potrebno, hapsi. Takođe sprovodimo kontrole za borbu protiv nekontrolisanog opijanja i korišćenja narkotika. Ove preventivne i represivne mere se sada osnažuju kako bi sprečavali nasilje i tuče, poput ove koja je dovela do smrti američkog turiste. Osim toga, dan pred incident, održali smo generalni sastanak sa policijom i ostalim relevantnim organizacijama na temu bezbednosti u ovoj oblasti - rekao je on.

Gradonačelnik na pitanje o vremenu potrebnom policiji da reaguje u Laganasu odgovara sa "potrebno im je oko pet minuta da stignu".

Stanica u samom Laganasu je ugašena, a Kolokotas ističe da zemlja prolazi kroz finansijsku krizu, čija je posledica i zatvaranje te stanice.

- Čak i da je stanica i dalje u funkciji, bezbednost ne bi bila bolja. Voleo bih da imamo finansijska sredstva za policijsku stanicu na svakom delu ostrva - navodi on.

(Espreso.rs / Vice)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media