ANĐELE, BILA SI MI SVE NA SVETU, A KRVNIK TE JE UZEO! Deka Živojin lije suze na grobu ubijene i silovane unuke! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

tuga do neba!

ANĐELE, BILA SI MI SVE NA SVETU, A KRVNIK TE JE UZEO! Deka Živojin lije suze na grobu ubijene i silovane unuke! (VIDEO)

O svojoj pokojnoj unuci priča sa suzama u očima, drhtavim glasom. Sve bi dao, kaže, da može da je samo još jednom zagrli

Objavljeno: 18:10h

Užasna i nezapamćena scena potresla je čitavu Srbiju, kada je u selu Vratarnica, nadomak Zaječara, Vladica Rajković prvo silovao, pa mučki ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović.

Pogledajte video:

Godinu dana je prošlo, a porodica Stefanović se svega seća kao da se dogodilo baš juče...uz istu tugu, neizmernu bol i teskobu sa kojom ustaju ranom zorom i ležu kasno u noć.

Dečak (16) je pre godinu dobio brutalne batine zbog dečje šale! RODITELJI SU PRIJAVILI NASILJE - I TAD JE POČEO PAKAO! (FOTO)

foto: Filip Plavčić

- Jer, kad te obuzme takva nesreća, nije ti do života. Ne možeš da nastaviš, sve ti je oduzeto. Ne ustaje ti se, a moraš, jer crne misli ne daju čoveku da dušu odmori, a takav gubitak zavek ostane jedna velika praznina u duši - kroz jecaj kaže deka Živojin.

O svojoj pokojnoj unuci priča sa suzama u očima, drhtavim glasom. Sve bi dao, kaže, da može da je samo još jednom zagrli.

- To dete je bilo veselo, zdravo, puno života! Spavala je u mom krevetu! Kud je uze onaj nitkov, mostrum! Život mi je uništio!

Najlepše uspomene, kaže, nosi u srcu. Dok ih ima, Anđa je živa.

- Krenite sa mnom. Pođite na mesto gde joj je bagra oduzela život! Tamo je moj maleni anđeo okončao! - poziva nas da zajedno odemo na mesto gle je Vladica ubio dete. Njegovo dete, njegovo unuče, njegovo blago.

Seoska stazica, nedaleko od kuće vodi do drvenog krsta i ploče na kojoj urezano stoji ime devojčice.

foto: Filip Plavčić

Živojin se kreće teško. Kroz zube polako izgovara:

- Ovde...ovde joj je glavu smrskao kamenjem. Bilo je krvi. Ispralo se. Sreća moja najdraža!

Pada na kolena i uz bolne krike dodiruje zemlju oko krsta. Suze mu liju niz obraze. Pokušava da ostane pribran, ali ne može...ko bi i mogao?

Sveću koju je poneo sa sobom, pokušava da upali duže vremena. Gasi se, zbog vetra i drhtavih ruku.

Gasi se, kao što je jedan maleni život ugašen, brutalno i iznenada. Maleni, nevin i nepovratan. Najbližima ostaje samo da se svakoga dana suočavaju s neizmernom tugom, a Srbija da se seća i da NIKADA NE ZABORAVI!

(Dunja Čavić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.