Srbi na Zakintosu štitili devojku, a optuženi za teško ubistvo Amerikanca (22)! SVEDOK TVRDI: ONI NISU KRIVI!
Foto: Kurir

postoje svedoci

Srbi na Zakintosu štitili devojku, a optuženi za teško ubistvo Amerikanca (22)! SVEDOK TVRDI: ONI NISU KRIVI!

svedok obračuna ispričao je medijima da naši državljani nisu krivi, kao da je o nesporazuma došlo zbog devojke, ali nije pominjao konobaricu

Objavljeno: 08:13h

Grk, Bosanac i šestorica Srba osumnjičeni su za teško ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22), koji je u noći između četvrtka i petka pretučen nasmrt u poznatom letovalištu Laganas, na ostrvu Zakintos.

Nezvanično, uhapšeni Srbi su Miloš Ilić (18), Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22), iz Novog Sada, Beograda, Obrenovca i Žitorađe.

Protiv svih uhapšenih podneta je krivična prijava za teško ubistvo, odnosno ubistvo s predumišljajem, a odluku o tome doneo je nadležni tužilac, koji je nakon privođenja saslušao sve osumnjičene. Sedmorica Srba i grčki državljanin trebalo bi sutra da budu sprovedeni iz pritvora na saslušanje pred istražnim sudijom, gde će imati priliku da iznesu odbranu.

Misteriozna konobarica

- Navodno, Amerikanac je slikao selfi s konobaricom, koja ga je zbog toga odgurnula. Tada su se umešali Srbi i barmen Giorgos Skijadopulos i došlo je do tuče. Ubistvo je izazvalo veliki revolt, pa se uhapšeni nalaze pod jakim merama obezbeđenja - navode mediji.

Mladić S. G., svedok obračuna ispričao je medijima da naši državljani nisu krivi, kao da je o nesporazuma došlo zbog devojke, ali nije pominjao konobaricu!

On je naveo da je do incidenta došlo kad je Amerikanac ispred bara prišao jednoj devojci, koja ga je potom odbila.

- Na nekih deset metara ispred bara bila je jedna devojka. Dok je prolazio krenuo je da flertuje s njom, na šta je ona rekla da je ostavi na miru. On je nju uhvatio i isekao nekako, izgleda da je imao neki prsten, nešto tako. Devojci je krenula krv, zbog čega mu je grupa Srba i prišla - rekao je on.

Početak sukoba

Svedok, koji inače radi u baru ispred kojeg se dogodila tragedija, navodi da je Amerikanac nakon toga bacio flašu i isekao jednog Srbina po licu.

- Oni su krenuli ka njemu, na 50 metara su ga sustigli, udarili ga nekoliko puta i on je nezgodno pao i udario glavom - dodao je očevidac.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.