EPILOG DRAME NA ZAKINTOSU: Srbima preti DOŽIVOTNA ROBIJA zbog ubistva Amerikanca!?
Foto: Printscreen

politički pritisak

EPILOG DRAME NA ZAKINTOSU: Srbima preti DOŽIVOTNA ROBIJA zbog ubistva Amerikanca!?

Tužilac na Zakintosu optužio je osam osoba koje su Amerikanca (22) tukle do smrti za teško krivično delo grupnog ubistva sa predumišljajem

Objavljeno:

„Ako su krivi, treba da idu u zatvor, ali je 2011. godine grčki taksista za ubistvo Britanca na Zakintosu dobio 11 godina. Politika je umešala prste i zato se tužilac ovako postavio”, kaže za „Alo!” izvor iz diplomatskih krugova.

OVO JE SNIMAK TUČE NA ZAKINTOSU: Sedmorica Srba optužena za ubistvo Amerikanca (22)! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Doživotna za ubistvo Bakarija Džavarda Hendersona! Naime, tužilac na Zakintosu optužio je osam osoba koje su Amerikanca (22) tukle do smrti za teško krivično delo grupnog ubistva sa predumišljajem. Među optuženima su i šestorica Srba, kao i jedan Britanac srpskog porekla (32) i jedan Grk (34), a zbog kvalifikacije dela optuženima preti doživotna robija.

Kako „Alo!” saznaje, mladići iz Srbije koji bi sada ostatak života mogli da provedu iza rešetaka, u grčkom zatvoru su P. N. (18), S. S. (21), M. S. (25), M. I. (18), S. P. (22), N. J. (22). Oni se trenutno nalaze u pritvoru, a svoju odbranu bi trebalo da počnu da izlažu sutra pred sudijom, za kada je i zakazano prvo saslušanje. Kako navodi naš izvor, u sve se malo umešala i politika.

- Istina je da je nesrećni Bakari pretučen nasmrt, ali sama kvalifikacija krivičnog dela grupnog ubistva sa predumišljajem po kojoj bi mogli da dobiju doživotni zatvor jeste rezultat političkog pritiska jer je u pitanju američki građanin. Pre šest godina, britanskog turistu je na Zakintosu ubio grčki taksista, koji ga je izbo nožem i za to je dobio 11 godina zatvora. Nadam se da sud neće pokleknuti pred pritiskom i da ti mladići neće biti osuđeni da ostatak života provedu u zatvoru - kaže izvor „Alo!” blizak diplomatskim krugovima.

Podsećanja radi, do sukoba u sportskom baru na Zakintosu, u kojem se pre svega okupljaju turisti iz Srbije, došlo je nakon što je Henderson, koji je bio pod dejstvom alkohola, pokušao da snimi selfi sa konobaricom, koja je Srpkinja.

Ona ga je odgurnula, na šta je on grubo reagovao, a onda su se umešali izbacivač, barmen i mladići koji su se tu zatekli. Počeli su da biju američkog studenta, koji je potom pokušao da pobegne, ali su ga sustigli na ulici i prema videosnimcima krvnički tukli, nakon čega je Henderson preminuo.

Kako navode grčki mediji, 34-godišnji barmen i 32-godišnji izbacivač, koji je Srbin s britanskim pasošem, negirali su da su imali nameru da ubiju američkog studenta, već da su samo želeli da ga izbace iz lokala jer „je bio pijan i pravio je probleme”, dok su šestorica mladića iz Srbije negirali odgovornost za ubistvo.

Advokat optuženog 34-godišnjeg grčkog barmena je za lokalne medije rekao da njegov „klijent negira da je odgovoran za smrt američkog studenta i da do sada nikada nije imao problema sa zakonom“.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.