OVO JE AMERIKANAC UBIJEN U TUČI SA SRBIMA NA ZAKINTOSU: O njegovoj smrti bruji cela Amerika! (VIDEO)
Foto: Linkedin

tuga

OVO JE AMERIKANAC UBIJEN U TUČI SA SRBIMA NA ZAKINTOSU: O njegovoj smrti bruji cela Amerika! (VIDEO)

Na grčkom ostrvu Zakintos snimao je modni editorijal

Objavljeno: 16:36h

Državljanin SAD Bakari Henderson (22) koji je na Zakintosu pretučen do smrti, završio je američki koledž, i želeo je da pokrene svoju modnu liniju.

Na grčkom ostrvu Zakintos snimao je modni editorijal. Njegova porodica i prijatelji su rekli da je bio odlučan da uspe u životu i da je u njegovoj blizini uvek bilo lepo.

foto: Facebook

Težak zločin dogodio se u noći između četvrtka i petka, tačnije oko 3.30 ujutru, u ostrvskoj varošici Laganas, inače poznatoj kao centru noćnog provoda zbog mnoštva klubova i kafe - barova.

foto: Facebook

Prepirka i svađa, koja ni po čemu nije nagoveštavala tragični epilog, počela je u kafeu "Barkod", čiji je vlasnik Grk (35), a šef obezbeđenja Britanac srpskog porekla (32). Posle koškanja i razmene nekoliko udaraca ispred šanka u baru, nesrećni Amerikanac je pokušao da pobegne iz bara, ali ga je grupa od najmanje osmorice mladića stigla dvadesetak metara dalje i rukama i nogama tukla nepun minut, svedoče očevici iz okolnih kafea.

Osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos optužena su za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem, objavili su grčki mediji, prenoseći odluku tužioca donetu prošle noći.

Optuženi su sedmorica Srba i jedan Grk - barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22 - godišnji Amerikanac.

Optužena grupa će u utorak, 11. jula, biti izvedena pred istražnog sudiju na Zakintosu da iznese iskaze u svoju odbranu.

Privedene srpske državljane na ostrvu Zakintos obišao je danas počasni konzul Republike Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas koji je razgovarao sa našim državljanima i načelnikom grčke policije na Zakintosu. Uhapšeni srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.