UDAVIO SE PRED NJENIM OČIMA: Kostina stravična sudbina zavila Ljubicu u crno, par dana pred VENČANJE!
Foto: facebook

jezivo!

UDAVIO SE PRED NJENIM OČIMA: Kostina stravična sudbina zavila Ljubicu u crno, par dana pred VENČANJE!

Dunav je reka puna virova i rupa u dnu i Draganu je trebalo nekoliko minuta da dopliva do njih

Objavljeno: 20:15h

Mladi Kosta Stevanović (25) iz Čerevića utopio se prekjuče po podne dok se sa verenicom Ljubicom Vujatović kupao u Dunavu, kraj puta za naselje Banoštor.

Kosta i Ljubica spremali su se da otpočnu zajednički život kada ih je strašna sudbina u tome zaustavila

Njegovu verenicu uspeli su da spasu dva muškarca koja su se slučajno zatekla na obali.

- Kada sam ih video, sedeli su na sprudu sa nogama u vodi. Mladi par osamio se, šta tu ima čudno? Vraćali su se plivajući i odjednom počeli da vrište. U prvom trenutku nisam shvatio da su u nevolji, mislio sam da je zadirkivanje. Odjednom, shvatio sam da nešto nije u redu - priča Dragan Olujić iz Čerevića, koji je prvi pritekao u pomoć Kosti i Ljubici.

Dunav je reka puna virova i rupa u dnu i Draganu je trebalo nekoliko minuta da dopliva do njih. Ljubicu je uspeo da uhvati i počeo da je izvlači, ali je Kosta bio daleko. Počeo je da doziva momka koji je leđima okrenut sedeo u blizini.

foto: Profimedia

Na obali su u tom trenutku bile samo žene i deca. Čim je shvatio u čemu je stvar, momak je zaplivao prema Kosti, počeo da roni i pretražuje reku, ali nije uspeo da spase mladića. O drugom spasiocu malo šta se zna - samo da je mladić iz Novog Sada koji je bio spreman da pomogne.

Pretpostavlja se da ni Kosta ni Ljubica nisu plivači, a u reku su krenuli kroz plićak pored spruda. U povratku promenili su smer udesno, a tu je reka puna virova i neravnog dna. Meštani pretpostavljaju da ih je povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu, pogubnu za dva neplivača.

Očevici su devojku uspeli da spasu, ali je mladića povukao Dunav

- Sunce sekino, život je bio pred tobom. Umesto svadbu da ti spremamo, ti ode daleko, na put bez povratka. Uvek ćeš biti u našim srcima - objavila je sestra Ljubica na svom profilu i time potvrdila tužne vesti.

Ovaj mladi par upoznao se i zbližio za vreme boravka u Trnavi, u Slovačkoj, gde su radili za „Samsung“. Iz rada u inostranstvu vratili su se pre samo mesec dana. Prošle nedelje bili su na zajedničkom razgovoru za posao. Pre dan-dva stigla im je potvrda da su primljeni.

- Sreći nije bilo kraja. Sledeće je bilo zakazivanje venčanja i planirali su da se uzmu što pre, još ovog leta - priča jedna od poznanica porodice Stevanović.

Ali umesto priprema za svadbu, u kući porodice Stevanović, u naselju Čerević, juče se čuo samo plač. Otac Kostin, majka Suzana, sestre Ljubica i Mirjana u crnini su dočekivali komšije koje su dolazile da izjave saučešće.

- Nemojte zameriti, ali idite odakle ste došli. Poštujte moju bol. Ja ništa više nemam sem bola - kroz suze je poručio Kostin otac.

Sahrana mladog Koste Stevanovića biće naredne nedelje, nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Kostin nestanak je prijavljen u četvrtak u 18.15. Spasioci su počeli potragu te večeri, ali ih je mrak omeo. Odmah posle svitanja u petak, policija, Žandarmerija i Hitna pomoć nastavili su pretragu reke i obale koja je trajala sve do 10.30. Kostino telo nađeno je nekoliko stotina metara nizvodno od mesta na kome se udavio, na samom ulasku u mesto Banoštor.

Otac je neumorno tragao za sinom i bio je prisutan kada je telo njegovog jedinog sina pronađeno kraj obale.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.