Slavko je ležao licem prema zemlji i JOŠ JE TEKLA KRV! Jeziva ispovest Dinića o Ćuruvijinom ubistvu!
Foto: Fonet

jezivo

Slavko je ležao licem prema zemlji i JOŠ JE TEKLA KRV! Jeziva ispovest Dinića o Ćuruvijinom ubistvu!

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak

Objavljeno:

Suđenje optuženima za ubistvo novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu davanjem iskaza svedoka novinara Vladana Dinića, koji se prvi našao na mestu ubistva.

Dinić je rekao sudu da ga je tog dana na mobilni telefon pozvao nekadašnji glavni i odgovorni urednik Studija B Dragan Kojadinović, koji ga je zamolio da proveri da li je Ćuruvija ubijen, imajući u vidu da je najbliži.

- Što ne pitate Kojadinovića ko mu je javio, ja ne znam ko mu je javio - rekao je Dinić.

NIŠLIJU UBILA STRUJA U KUPATILU! Srbin poginuo dok se tuširao!

Od trenutka kada ga je Kojadinović pozvao, do mesta ubistva, Dinić je rekao da se nalazio u Kosovskoj ulici i da mu je bilo potrebno tri minuta, a da na ulici i u haustoru u Svetogorskoj nije bilo "žive duše", osim Ćuruvijinog tela.

- Video sam da Ćuruvija leži licem prema zemlji i da teče krv, a osim tela ništa drugo nisam primetio - rekao je Dinić.

On je dodao i da na mestu ubistva nije bilo nikoga, osim dva deteta od 10-12 godina, koji su stajali "malo više od mesta ubistva" i da su rekli da je neko otrčao u Komercijalnu banku.

- Ne znam ko su ti klinci, niti bih mogao da ih prepoznam sada jer su se verovatno i promenili likom. Rekli su da su otišli u Komercijalnu banku, a ko je otišao i zašto je otišao, ja ne znam - rekao je Dinić.

Dinić je rekao i da je Ćuruvija imao obezbeđenje, ali da ih nije nikada lično video.

On je istakao i da je Ćuruviju čak pitao "kako mu uvek obiju stan, kada je na putu, a ima obezbeđenje".

foto: AP

- Oni su dežurali noću, a da li su pratili Slavka u kafane i na druga mesta, to ne znam. Znao sam da ima obezbeđenje, ali nisam ih lično sreo - rekao je Dinić.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici u Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana poternica, dok se Romić i Radonjić, nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru 2014.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora. Optuženi su na početku suđenja negirali da su učestvovali u ubistvu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.