PREMINUO I OTAC DEČAKA KOJI JE POGINUO U BUGARSKOJ! Tragedija porodice Makša postala JOŠ VEĆA!
Foto: Kurir

Bože ima li te?

PREMINUO I OTAC DEČAKA KOJI JE POGINUO U BUGARSKOJ! Tragedija porodice Makša postala JOŠ VEĆA!

Tuga za tugom!

Objavljeno: 15:06h

Ištvan Makša (40) iz Vrbasa, koji je teško povređen 25.juna u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, preminuo je jutros u Kliničkom centru u Nišu.

- Njegovo stanje se iskomplikovalo posle druge operacije. I pored napora lekara da ga stabilizuju on je izdahnuo, potvrdio je za "Blic" dr Radmilo Janković, direktor Centra za anesteziju Kliničkog centra u Nišu.

Posle teškog udesa Bugarskoj na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, Makša je 21. juna iz bolnice u Blagoevgradu prebačen u Niš. On je imao teške povrede - krvarenje u stomaku zbog povrede jetre i slezine, krvarenje u grudnom košu zbog povreda rebara, prelom grudne kosti i kontuziju pluća. Operisan je u u Bugarskoj kako bi se sanirale povrede.

Urađeno je uklanjanje slezine, ušivene su povrede na jetri i pacijentu je obostrano urađena drenaža grudnog koša. Na kratko mu se satnje u Nišu poboljšalo, ali je u ponedeljak ponovo došlo do pogoršanja zbog krvarenja u grudnu duplju pa je reanimiran, ponovo operisan I priključen na aparate.

Ištvan nije saznao da mu je u nesreći poginuo srednji sin Miloš (14).

Kako je “Blic” pisao tragedija se dogodila na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil "honda" novosadskih registarskih oznaka u kojoj je bila porodica Makša i BMW iz Sofije. U udesu je teške povrede zadobila Ištvanova supruga Dravka (39) a najmlađi Marko (5) zadobio potres mozga.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.