Preminuo poslanik Jovo Ostojić! Njegove reči pamtiće svi: Živ se Hagu neću predati!
Foto: Espreso

nakon kraće bolesti

Preminuo poslanik Jovo Ostojić! Njegove reči pamtiće svi: Živ se Hagu neću predati!

Umro je dugogodišnji član Srpske radikalne stranke Jovo Ostojić, saopštila je SRS

Objavljeno: 13:10h

"Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da je sinoć, posle kraće bolesti, umro narodni poslanik Jovo Ostojić".

- Jovo Ostojić bio je dugogodišnji član i funkcioner Srpske radikalne stranke. Bio je dobrovoljac i hrabar borac u poslednjim otadžbinskim ratovima. Vojislav Šešelj ga je zbog izuzetnih zasluga proglasio četničkim vojvodom u maju 1993. godine. Zbog toga što nije podlegao pritiscima i ucenama istražitelja Haškog tribunala haško tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv Jove Ostojića zbog navodnog nepoštovanja haškog tribunala - navodi se u saopštenju.

Jovo Ostojić biće sahranjen u nedelju, 2. jula u 15.30 časova na mesnom groblju u Prigrevici kod Apatina.

foto: srs

Jovo Ostojić, koga je Haški tribunal optužio za nepoštovanje suda, svojevremeno je rekao da se neće predati živ Tribunalu.

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera SRS Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.Svedoci su, navodi se u optužnici, lažno svedočili na jednom od suđenja Šešelju zbog nepoštovanja suda, dajući unapred naučene odgovore koje su dobili od Jojića, Radete i Ostojića, za šta su bili plaćani i do "500 evra mesečno".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.