Posle kritike Vučića: UHAPŠEN novinar DEJAN ANĐUS zbog navodne iznude!
Foto: Filip Plavčić

odmazda?

Posle kritike Vučića: UHAPŠEN novinar DEJAN ANĐUS zbog navodne iznude!

Dejan Anđus već je početkom meseca pozivan na informativni razgovor u Bezbednosno-informativnu agenciju

Objavljeno: 14:08h

Televizijski voditelj Dejan Anđus uhapšen je jutros u Beogradu!

Podsetimo, novinar Dejan Anđus već je početkom meseca pozivan na informativni razgovor u Bezbednosno-informativu agenciju gde je satima držan i ispitivan jer je izneo optužbe protiv Aleksandra Vučića, o čemu je pisao Kurir!

Ovaj vid pritiska na medije usledio je odmah pošto je javnost od Anđusa čula kako Vučić tesno sarađuje s vođama navijačkih grupa, kojima čak i namešta unosne poslove preko tendera u javnim preduzećima.

Gostujući u emisiji „Da se ne lažemo“ kod Ratka Femića na Kurir TV, Anđus je izneo šokantne podatke, za koje tvrdi da su posledica sprege ljudi iz vrha vlasti i opasnih momaka s tribina...

Pritisak

Anđus je tada objasnio genezu tog odnosa i napomenuo da je on bio sasvim drugačiji dok je Vučić bio u SRS.

- Slučaj Zvezdinih navijača je kompleksna stvar. Oni su bili bliski Demokrtaskoj stranci dok su bili na vlasti, i tada su bili protiv Vučića, tadašnjeg radikala. Oni su tada bili suprotna strana i oni su u Vučićevim očima ili, žargonski rečeno u našem tadašnjem druženju, bili ustaše. Dakle, ustaše sa severa koje ruše vlast Miloševića, Vojislava Šešelja, radikala i samog Vučića. Oni su bili, kolokvijalno rečeno, ustaše na ulici - rekao je tada Anđus.

Povodom hapšenja TV voditelja Dejana Anđusa, Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od nadležnih istražnih organa da što pre predoče informacije o tom slučaju i saopšte da li je Anđus uhapšen zbog nekog kažnjivog dela koje nema veze sa novinarstvom ili zbog kritike na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

U ovakvim slučajevima, važno je da se javnosti omogući da sama utvrdi na osnovu kojih informacija su tužilaštvo i policija reagovali, da li su njihovi postupci bili u skladu sa zakonom i da li je došlo do ugrožavanja prava na slobodu govora.

UNS je pozvao Dejana Anđusa, ali njegov telefonski broj nije dostupan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.