Jauk majke ubijenog mladića iz Niša koji je potresao Srbiju!

Traži maksimanlnu kaznu

Jauk majke ubijenog mladića iz Niša koji je potresao Srbiju!

- Da ne zaboravite da je Vuk imao pravo na mladost i na život, kao što Dimitrije ima pravo da dobije ublaženje kazne zbog mladosti. Da ne zaboravite gde je sada Vuk, ali i da okrznuta ruka u prolazu i smeh koji je možda pogrešno protumačen nisu razlog za nož
Objavljeno:

Mirjana Stoiljković, majka ubijenog studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) iz Niša, zatražila je maksimalnu kaznu na suđenju optuženom za ubistvo Dimitriju Stevanoviću (19). Stevanović se optužnicom tereti za opšte ubistvo, za šta je zaprećeno maksimalno 15 godina zatvora, dok je porodica ubijenog juče preko punomoćnika Bojane Stojanović zatražila tretman kvalifikovanog ubistva, za koje se može izreći i do 40 godina zatvora. - Svi čekaju presudu i vašu reč da vide da li brinete o mladim ljudima jer ako kazna ne bude maksimalna, to znači da život mog deteta nije imao mnogo vrednosti. A to će za sve one koji ovo ne shvate ozbiljno značiti da mogu da ponove to što je uradio Dimitrije, da to nije strašno i užasno. Možda ste videli Dimitrijeve drugove u sudnici kako se smeju. Za mene je to značilo da oni ne shvataju užas koji se desio - rekla je Mirjana u završnoj reči pred sudom.

Ona je zamolila sudiju Nebojšu Žikića da kada bude odlučivao o presudi ima obojicu pred očima – i Dimitrija i Vuka. - Da ne zaboravite da je Vuk imao pravo na mladost i na život, kao što Dimitrije ima pravo da dobije ublaženje kazne zbog mladosti. Da ne zaboravite gde je sada Vuk, ali i da okrznuta ruka u prolazu i smeh koji je možda pogrešno protumačen nisu razlog za nož - rekla je Mirjana. Obraćajući se Dimitriju, ona je rekla da će možda nekada uspeti da mu oprosti za bol koji je doživela, ali ne i za bol koji su doživeli njena deca i najmiliji, “za Vukov život i neke snove o Vukovoj budućnosti”. Mirjana je tiho plakala dok je završnu reč iznosila zamemik VJT-a Aleksandra Šošević, a napustila je sudnicu kada je počelo završno obraćanje branilaca optuženog Predraga Tomovića i Momčila Kovačevića. Oni su zatražili kaznu “bližu zakonskom minimumu”, ali i puštanje iz pritvora u kućni pritvor uz nanogicu, ističući da se radi o spletu nesrećnih okolnosti i takozvanom ubistvu na mah. Stevanović se opet pokajao u završnoj reči.
- Kriv sam i iskreno mi je žao Vuka, koji je podlegao povredama. Sve se neplanirano dogodilo. Spletom nesrećnih okolnosti sam se mašio noža i to ne da ga povredim, nego da se odbranim i da ga odvojim od sebe. Nisam znao da ćemo se sresti. Osuđujem sebe. - Ne znam koji me je đavo naterao da mu priđem. Kamo sreće da se vratio ili da sam pobegao. Zaista mi je žao, ne znam šta bih dao da mogu da ga vratim u život - rekao je Stevanović. Stoiljković je ubijen sa četiri uboda nožem 10. februara 2014. godine, nakon svađe i tuče sa Stevanovićem nedaleko od kafića u Parku Svetog Save u Nišu, u kojem su prethodno bili, svako sa svojim društvom. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.