Čovek iz Aranđelovca MUČIO MIGRANTE i držao ih u JEZIVIM USLOVIMA, a za puštanje na slobodu imao je JEDAN ZAHTEV!
Foto: Promo

strava i užas

Čovek iz Aranđelovca MUČIO MIGRANTE i držao ih u JEZIVIM USLOVIMA, a za puštanje na slobodu imao je JEDAN ZAHTEV!

Desetoro migranata, od koji šestoro dece mlađe od 18 godina, nađeni su zaključani u potkrovlju porodične kuće Dragana V. u Aranđelovcu

Objavljeno:

Policija je uhapsila Dragana V. i njegovog zeta Srđana A. zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranata.

Prema saznanjima izvora bliskog istrazi, oni su grupi od 10 migranata iz Avganistana i Pakistana prvo uzeli novac, a onda ih zatočili na tavanu kuće u aranđelovačkoj ulici Jovana Skerlića 10. Svakom od migranata, među kojima je bilo i šestoro dece, a najstariji migrant ima 27 godina, tražili su po 1.500 evra da ih puste.

foto: Promo

Jake policijske snage upale su u kuću i otkrile migrante. Vlasnik kuće i njegov zet su uhapšeni, a migranti su odvedeni u prihvatni centar.

- Svih desetoro migranata bili su u vidno izmučenom stanju, sa brojnim povredama i modricama po telu. Tučeni i izgladneli. Kako su kasnije objasnili, hranu su dobijali dva puta dnevno, po parče hleba i kuvano jaje. Na toj hrani su bili danima. Pasoši i novac koji su poneli sa sobom oduzeo im je Dragan V., koji im je prevoz kroz Srbiju naplatio od 500 do 3.000 evra - kaže izvor iz MUP Srbije.

On navodi da je policija do kuće Dragana V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prevoza migranata kroz Srbiju.

Tako se došlo do Dragana i njegovog zeta Srđana A. koji su zajedno bili u poslu švercovanja migranata.

foto: Fonet

- U kući žive Dragan, njegova supruga, ćerka, zet i unučići. Niko iz komšiluka nije znao da švercuju migrante, a kamoli da su ti ljudi tu u kući zaključani. Videli smo ih jadne tek kada je policija počela da ih izvodi u dvorište. Zaista su bili potpuno izmučeni, izmoreni - pričaju komšije Vukosavljevića.

Oni kažu i da je policija zatim odvela Dragana i Srđana maricom u policijsku stanicu.

- Dragan radi u jednoj aranđelovačkoj firmi, nije nikad pre pravio probleme, ali zet jeste. Svi znaju da voli da se kocka, duguje mnogo para, i moguće je da se zato i odlučio na ovaj posao, pa je uvukao i tasta - tvrde komšije.

Ipak od njih nisu očekivali da prema migrantima postupaju kao sa robljem.

- Draganova žena i ćerka nisu uhapšene. Ali nemoguće je da nisu znale šta se dešava u kući - kažu komšije.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.