ČUPAO IH ZA KOSU I TERAO IH DA PUZE PO AUTOBUSU? Mitrovački učitelj optužen da je surovo maltretirao decu na ekskurziji! (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

horor!

ČUPAO IH ZA KOSU I TERAO IH DA PUZE PO AUTOBUSU? Mitrovački učitelj optužen da je surovo maltretirao decu na ekskurziji! (FOTO)

Jednodnevnu ekskurziju do Subotice i Palića, učenici IV razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ dugo će pamtiti, ali ne po lepom. Naime, deca su doživela stres zbog maltretiranja od strane njihovog učitelja Mate Žarka, koji je, nakon jednogodišnje suspenzije, počeo ponovo da radi pre desetak dana

Objavljeno:

Roditelji preplašene i uplakane dece sada se pitaju da li će Tomislav Žigmanov i posle ovakvog postupka učitelja Žarka stati u njegovu odbranu i tvrditi da je svaka naredna odluka nadležnih organa po ovom pitanju, diskriminacija pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Ili, možda, Žigmanov smatra da je sasvim u skladu sa njegovim shvatanjem evropskih normi Žarkovo iživljavanje nad decom od desetak godina.

foto: Stock/Thinkstock

Da li će, u sveopštem ogorčenju zbog događaja, do nadležnih dopreti reči jedne od mama:

“Nadam se da ce svako raditi svoj posao… i da se ovako nešto neće više nikada ponoviti… nijedno dete ne sme da doživljava ono što su doživeli oni sinoć. Umesto da im ekskurzija ostane u lepom sećanju, naša deca su proplakala uplašena i prepuštena tom čoveku na nemilost.”

Na kraju, postavlja se i logično pitanje:

Ako je u slučaju Mate Žarka, deklarisanog Hrvata, po shvatanju Tomislava Žigmanova i dela tabloidnih medija, pobedila pravda kada je vraćen na posao, imaju li pravo na pravdu i maltretirana srpska deca, učenici IV razreda?

Jedini koji na ovo pitanje može dati adekvatan odgovor je javni tužilac. Osim, naravno, ako se u celu priču ne uplete Demokratski savez Hrvata Vojvodine, Kolinda Grabar i naše nezavisno pravosuđe.

(Espreso.co.rs / Mitrovica.info)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.