NOVA PRESUDA ZA UBISTVO TATONA: Đorđu Preliću smanjena kazna, dobio 12 godina zatvora
Foto: Profimedia

moći će da se žali

NOVA PRESUDA ZA UBISTVO TATONA: Đorđu Preliću smanjena kazna, dobio 12 godina zatvora

I na novu presudu i tužilaštvo i Prelić će imati pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu

Objavljeno: 09:56h

Viši sud u Beogradu osudio je danas navijača Partizana Đorđa Prelića koji se tereti za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine na 12 godina zatvora...

Podsetimo, Taton je pretučen u masovnoj tuči navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, koju je došao da gleda. Od zadobijenih povreda preminuo je 29. septembra u Kliničkom centru.

Đorđe Prelić, jedan od optuženih je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog pravosnažne presude kojom je osuđen u odsustvu na 15 godina zatvora, odobreno ponavljanje suđenja.

foto: Kurir

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Prelića ponovo proglasi krivim i osudi na maksimalnu kaznu zatvora, a isto je predložio i punomoćnik Tatonove porodice Slobodan Ružić, a Prelićevi branioci su tražili oslobađajuću presudu.

I na novu presudu i tužilaštvo i Prelić će imati pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Presudom na 12 godina zatvora njemu je smanjena kazna. Kako je on uhapšen 2014. godine, iza rešetaka će biti verovatno još devet godina.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.