FEDOR JE NASTRADAO NA SPLAVU SOUND: Četiri godine kasnije pravda za njega je OPET NA POČETKU!
Foto: Facebook

ponovo suđenje

FEDOR JE NASTRADAO NA SPLAVU SOUND: Četiri godine kasnije pravda za njega je OPET NA POČETKU!

Viši sud je prekvalifikovao krivično delo teškog ubistva sa direktnim umišljajem - na teške telesne povrede sa smrtnim posledicama

Objavljeno: 07:49h

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne ponovljeno suđenje četvorici bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optuženim da su na smrt prebili Fedora Frimermana (30), 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Suđenje im se ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je proletos ukinuo prvostepenu presudu kojom su prošle godine bil osuđeni na višegodišenje kazne zatvora.

FEDOROVA MAJKA UMRLA ČEKAJUĆI PRAVDU: Ponavlja se suđenje ubicama iz obezbeđenja splava u Beogradu!

Apelacioni sud je naložio da se na ponovljenom suđenju otklone dileme da li je i koje krivično delo izvršeno sa direktnim ili eventualnim umišljajem ili sa svesnim ili nesvesnim nehatom, kao i propusti koji se tiču bezobzirnog nasilničkog ponašanja optuženih prema Frimermanu i njegovim prijateljima.

Ukinutom presudom osuđenima je u aprilu 2016. godine Viši sud izrekao kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora zbog krivičnog dela teške telesne povrede, iako ih je tužilaštvo teretilo za najteže krivično delo - teško ubistvo.

Skandolozna presuda ubicama koje su na smrt prebile Fedora Frimermana! Evo kolike su kazne dobili

Viši sud je tada prekvalifikovao krivično delo teškog ubistva sa direktnim umišljajem - na teške telesne povrede sa smrtnom posledicom izvršeno sa svesnim nehatom, jer kako je naveo sudija u obrazloženju presude, nije dokazano da su optuženi imali umišljaj da izvrše krivično ubistvo, kao ni teško ubistvo.

foto: Dragan Kadić

Zbog ponavljanja suđenja na optuženičkoj klupi naći će se opet Negomir Urošević (27), Denis Pavlov (41) i Dušan Davidović (29), kao i Dušan Mihajlović (40).

Obezbeđenje splavova divlja, građani stradaju, a država posmatra! (FOTO) (VIDEO)

Frimerman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu.

Njegovi prijatelji M.M. N.G. tada su zadobili teške povrede.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu od 7.000 evra.

( Espreso.rs/ Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.