DEKAN MEDICINSKOG FAKULTETA ISPREBIJAO DIREKTORA HIRURGIJE: Polomio mu nos i ostavio ga krvavog na ulici!
Foto: Shutterstock

krv posle posla

DEKAN MEDICINSKOG FAKULTETA ISPREBIJAO DIREKTORA HIRURGIJE: Polomio mu nos i ostavio ga krvavog na ulici!

Ostao sam da sedim i da se branim koliko sam mogao... - kaže Marković

Objavljeno:

Dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Predrag Čanović i njegov bratanac Dragoš pretukli su pretprošle noći direktora Hirurške klinike Kliničkog centra u ovom gradu Radeta Markovića.

Iako teško povređen i modar, poznati hirurg Marković juče je bio na svom poslu, a između dve operacije ispričao je za „Blic“ šta se dogodilo.

- Nisam ni slutio da će mi se dan posle napornog posla završiti u krvi. Sedeo sam u kafiću "Boni" u Ulici Save Kovačevića, sa prijateljima, uveče. Iznenada se pojavio Predrag Čanović sa svojim bratancem i počeo da me vređa, da govori da sam "g...." i "p....". Nisam reagovao, a njemu uvrede nisu bile dovoljne. Onda je dekan pokušao da me udari stolicom. Ostao sam da sedim i da se branim koliko sam mogao...

- Nisam siguran da li je i koliko bio pijan. Onda me je šutnuo nogom u grudi, dok je njegov sinovac Dragoš Čanović držao ruku u nekoj torbici. Svi smo se plašili da ima neki pištolj. Mučenje je trajalo više od 15 minuta, vikali su: "Ti si tužio našeg rođaka, ajde da te overimo"... Onda mi je otpozadi prišao Dragoš i udario me pesnicom u lice. Polomio mi je nos. Imam teške telesne povrede. Kafić je bio krvav, a ja slomljen, priča pretučeni hirurg, koji je i pored teških povreda juče operisao pacijente.

foto: Thinkstock

Marković dodaje da niko ne može da ga uvredi rečima, ali naglašava da udarce neće oprostiti. On kaže da je imao dugu istoriju loših odnosa sa dekanovim bratom, takođe hirurgom, sada pokojnim Draganom Čanovićem.

- Dragan Čanović je bio direktor hirurgije 16 godina. Nekoliko puta mi je pretio i zbog toga smo se deset godina sudili. Pretio je da će da me bije, prebije... Svađao se sa mnom oko posla, oko poslovne filozofije. Različito smo mislili o razvoju hirurgije. Ja sam mlađi od njega, a imao sam više operacija. Čak je dolazio s pištoljem na posao i pretio mi, pa sam ga prijavio policiji. Oružje mu je oduzeto, a ja sam nakon sudskog spora tražio samo izvinjenje.

Marković naglašava da je dekanov brat Dragan bio smenjen sa mesta direktora hirurgije Kliničkog centra:

- On je smenjen, a postavljen sam ja. Nažalost, umro je ove godine i meni je žao zbog toga, ali se zaista nisam nadao da će da me zbog sudskog spora koji je odavno završen napasti njegov brat, dekan Medicinskog fakulteta u mom gradu - zaključuje Rade Marković..

(Espreso.co.rs / Blic. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.