Samoubistvo koje je potreslo Srbiju: Evo KRUNSKOG DOKAZA da je tužilac štitio siledžije!
Foto: Kurir

UTVRĐENA OPSTRUKCIJA POSTUPKA

Samoubistvo koje je potreslo Srbiju: Evo KRUNSKOG DOKAZA da je tužilac štitio siledžije!

Ovo je dokument koji potvrđuje da Selena Tapušković nije sprečila tabadžije Sava Pavlovića i Predraga Miloševića, kao i njihove branioce da ometaju istragu

Objavljeno: 15:38h

Zamenica osnovnog javnog tužioca iz Kraljeva Selena Tapušković, koja je tri godine vodila istragu protiv dvojice tabadžija zbog mučkog prebijanja Dragana Miloševića (22), a koji se od pretrpljene traume ubio vešanjem prošle nedelje, svojim nesavesnim postupanjem omogućila je da ovaj postupak ni posle skoro četiri godine ne dobije epilog, piše Kurir.

IMATE LI OBRAZA, STIDA I SRAMA? Oni su MIRNO gledali dok su batinaši zlostavljali dečka koji se kasnije OBESIO! (VIDEO)

Naime, Kurir je ekskluzivno došao u posed dopisa koji je još u novembru 2015, tačnije dve godine nakon prebijanja mladića u kladionici „Olimp“, potpisao vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca iz Kraljeva Avram Antonijević.

DA MI SE NEKO JAVIO, MOJE DETE BI DANAS BILO ŽIVO: Tragična ispovest majke fudbalera koji se obesio o kvaku! (FOTO)

Dopis je upućen ocu nesrećnog mladića Zoranu Miloševiću, kao odgovor na njegovu ranije podnetu pritužbu na rad tužilaštva. Tužilac Antonijević u svom odgovoru navodi da su Miloševićeve pritužbe na rad tužilaštva neosnovane, ali već u sledećoj rečenici iznosi skandalozne navode:

Skandalozno - Utvrđeno je da je u radu Selene Tapušković bilo propusta jer nije sprečila jasno ometanje istrage od okrivljenih, njihovih branilaca i svedoka, te da joj je zbog toga naloženo da u predmetu hitno postupi - naveo je u dopisu Avram Antonijević Kuriru, međutim, i dalje nije odgovoreno iz tužilaštva na koji način je postupak opstruisan.

foto: Kurir

- Najčešće opstrukcije vrše se tako što okrivljeni i svedoci izbegavaju da prime poziv za saslušanje ili su prijavljeni na lažnoj adresi. Ukoliko je nemoguće obezbediti njihovo prisustvo, tužilac je dužan da naloži privođenje ili raspisivanje potere. To se ovde verovatno nije desilo pune dve godine, sve dok nije reagovao glavni tužilac - objašnjava za Kurir izvor iz pravosuđa.

NAŠLA JE SINA OBEŠENOG O KVAKU: Dragan (22) se ubio jer su ga BATINALI I MALTRETIRALI!

Saučesništvo suda Koliko je Tapuškovićeva postupila hitno i nakon navodne Antonijevićeve opomene, najbolje odslikava to što je istraga trajala još osam meseci, tačnije tabadžije su optužene tek u julu 2016. Trend odugovlačenja nastavila je potom i sudija osnovnog suda Kristina Despotović, koja je do maja 2017. i Draganovog samoubistva održala samo jedno ročište, a uoči drugog otvorila bolovanje.

Pokušala sam da apelujem na sud da je Dragan u teškom psihičkom stanju i da je neophodno da se postupa brže - kazala je ranije zastupnik oštećene porodice Božidarka Stojaković, napominjući da se opstrukcije nastavljaju i na sudu, a o čemu je Kurir juče pisao.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.