Turci su u luksuznom Porše Kajenu na carini prijavili samo lične stvari. Kad je carinik otvorio gepek, imao je šta da vidi... (FOTO)
Foto: Uprava carina

hit šverc!

Turci su u luksuznom Porše Kajenu na carini prijavili samo lične stvari. Kad je carinik otvorio gepek, imao je šta da vidi... (FOTO)

Oni su putovali iz Nemačke ka Turskoj i carinicima su rekli da sa sobom nose samo lične stvari

Objavljeno: 22.05.2017. 11:47h
  • 6

Carinici su prethodnih dana, u dva navrata, sprečili da iz zemlje budu iznete neprijaljene devize u ukupnom iznosu od gotovo 40.000 evra, skrivene na neobičnim mestima.


Tako su na graničnom prelazu Gradina, dvojica turskih državljana pokušala su da u „Poršeu Kajen“ nemačkih registarskih oznaka, iz Srbije iznesu 20.000 neprijavljenih evra koje su sakrili u metalnoj kutiji od inhalatora.

Oni su putovali iz Nemačke ka Turskoj i carinicima su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

foto: Uprava carinaKada je carinik u prtljažniku, u jednom od kofera, zatekao devize zapakovane u metalnu kutiju od inhalatora, kao vlasnik se javio 36-godišnji vozač.

Neprijavljene devize privremeno su zadržane, a kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku.

Na graničnom prelazu Kelebija 18. maja 2017. godine zabeležen je još jedan takav slučaj, kada je zadržano 18.500 neprijavljenih evra umotanih u novinski papir.

foto: Uprava carina


Pomenuta suma je otkrivena u kombiju beogradskih registarskih oznaka koji je iz pravca Mađarske pristigao na prelaz u kasnim večernjim časovima.


Uprkos tome što vozač i petoro putnika carinicima nisu prijavili ništa sem ličnog prtljaga, tokom detaljne kontrole vozila, u boksu ispod suvozačevog sedišta, pronađena je putna torba sa 28.500 neprijavljenih evra.


Neprijavljeni iznos je bio raspoređen u pet paketa umotanih u novinski papir i najlon, a vozač kombija je potvrdio da je novac njegov i da se radi o pozajmici od prijatelja.


Podsećamo putnike da je na svim graničnim prelazima vidno istaknuto da se prilikom ulaska u zemlju mora prijaviti svaki iznos iznad 10.000 evra, jer se u suprotnom, putnik prilikom izlaska iz zemlje izlaže riziku da se nađe u prekršaju i da mu neprijavljeni novac bude oduzet.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media