OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ NIJE DOVEDEN U TUŽILAŠTVO: Samo u ovom slučaju će ići tamo
Hapšenje osumnjičenih, Foto: nemanja Nikolić

počelo saslušanje svedoka

OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ NIJE DOVEDEN U TUŽILAŠTVO: Samo u ovom slučaju će ići tamo

Otac D.D., osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio se ćutanjem

Objavljeno: 21:50h

U Višem sudu u Zaječaru počelo je saslušanje svedoka u vezi sa ubistvom dvogodišnje Danke Ilić, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" D.D. i S.J. Juče je u tužilaštvo dovedena majka od D.D., a bilo je reči o tome da će ponovo da bude doveden i njegov otac, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomagao u premeštanju tela devojčice, ali to nije bio slučaj.

Kako kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, R.D. neće biti ponovo dovođen u tužilaštvo, osim u jednom slučaju.

- Osumnjičeni R.D. će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru ukoliko sam bude zahtevao da da iskaz, s obzirom na to da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem - navode iz VJT Zaječar.

Oni dodaju i da je majka D.D. ispitana juče u svojstvu svedoka pred Višim javnom tužilaštvom u Zaječaru i da je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, s obzirom na to da joj je osumnjičeni D. sin, a R. suprug.

Banjsko polje
Banjsko poljefoto: MUP

Podsetimo, osumnjičeni D.D. i S.J. jutros su dovedeni u tužilaštvo kako bi prisustvovali iskazima koje su dali majka i otac Danke Ilić, što je njihovo zakonsko pravo, kao i kako bi mogli da, preko advokata, roditeljima devojčice postavljaju pitanja.

Podsetimo, S.J. (50) iz Luke i D.D. (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a kako nezvanično saznajemo uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

- Pritvor osumnjičenima, S.J. i D.D., po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

J. i D., radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem R. (73) i sada pokojnim bratom D. (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

D.D. preminuo je od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja i nije saslušan u tužilaštvu.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso/Telegraf.rs/ PRenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.