BARBARA JE NESTALA PRE 8 GODINA, STIGLO JE ANONIMNO PISMO, ALI NIJE PRONAĐENA: Nestanci koji su promenili Srbiju
Barbara Vitez, Foto: Printscreen / Facebook

POTRESNO

BARBARA JE NESTALA PRE 8 GODINA, STIGLO JE ANONIMNO PISMO, ALI NIJE PRONAĐENA: Nestanci koji su promenili Srbiju

Tokom istrage nestanka Barbare pojaviljivale su se razne informacije o tome šta li je moglo da se desi devojčici

Objavljeno: 20:05h

Potraga za telom Danke Ilić i dalje traje, a slučaj nestanka devojčice podsetio je na slučaj Barbare Vitez, tada 16-godišnje tinejdžerke, kojoj se trag izgubio kobnog 25. novembra 2016. godine. Barbara Vitez do danas nije pronađena.

Barbara Vitez nestala je 25. novembra 2016, kada se sa dva druga vraćala sa rođendana. Njeni drugovi su nakon nestanka ispričali u policiji da se devojčica oklizala na mostu i upala u reku. Ipak, telo nikad nije pronađeno, a nakon Barbarinog nestanka na adresu porodice stiglo je anonimno pismo u kom se navodi da je Barbara te večeri drogirana, silovana i bačena u reku.

Mladići koji su bili sa devojčicom su nakon toga saslušani na poligrafu, a iako na neka pitanja, kako je tada preneto, nisu odgovorili istinu, policija je zaključila da krivičnog dela nije bilo.

Tokom istrage nestanka Barbare pojaviljivale su se razne informacije o tome šta li je moglo da se desi devojčici i gde se ona nalazi, pa je čak rečeno da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, čak i u Albaniji. Nesrećni otac jednom prilikom čak je i otišao u susednu državu, iako su ga uveravali da MUP Srbije sarađuje sa mađarskom policijom.

Upravo o ovom je svojevremeno govorio otac devojčice Endre Vitez.

1 / 3 Foto: Printscreen / Facebook

Otac Barbare, koja je u trenutku nestanka imala samo 16 godina, rekao je tada da su on i supruga zdravstveno loše zbog tragedije koja ih je zadesila.

„Ja sam nekoliko puta imao nervne slomove, u invalidskoj penziji sam, ne mogu da radim. Ni supruga nije boljeg zdravlja, kako i da budemo posle svega što se desilo?! Nadamo se da će nam se Barbara vratiti“, rekao je on ranije i dodao:

„Iz Mađarske smo nekoliko puta dobijali fotografije na kojima je navodno Barbara, ali nažalost, nijedna nije dovela do nekog traga. Nažalost, toliko vremena je prošlo da ako bi pored mene prošla moja ćerka, pitanje je da li bih je i ja prepoznao… Četiri godine je nisam video“.

Od samog nestanka bilo je puno verzija toga šta se dogodilo, Tisa je puno puta pretraživana, a do danas se nije pojavio trag koji bi ukazao na to da je kobne večeri devojčica pala u reku.

Upravo Barbarin otac je govorio o tome kako su u slučaju nestanka njihovog deteta zakazale sve institucije.

„Mi danas nemamo baš nikakve informacije. Advokat kaže da ne može ništa, jer tužilac ne da da se ovaj slučaj ponovo otvori, kako kaže, navodno stoji zamrznut. Nije zaključan, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Policija ne zove, znam da je ranije smenjen komandir stanice u Senti, postavljen je novi, ali i njemu su vezali ruke ovi iz Beograda. Neko očigledno koči, a zašto – ne znam“, rekao je otac ranije.

Inače, Interpol raspisuje žute poternice za nestale osobe, a na jednoj se nalazi upravo i Barbara Vitez.

Interpol
Interpolfoto: Interpol

Ipak i pored toga, nestala devojčica i dan danas nije nađena, a istraga je nepromenjena od samog početka slučaja.

Bonus video:

00:04

Pred kućom Dalibora Dragijevića stoji policija dok komšije dolaze da izjave saučešće

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.