POLICIJA ISPRED KUĆE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE: Pretražiće ove delove terena
Policija, Foto: Nemanja Nikolić

istraga zločina

POLICIJA ISPRED KUĆE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE: Pretražiće ove delove terena

Policija stigla do kuće osumnjičenog za ubistvo Danke

Objavljeno:

U selu Zlot, ispred kuće Dejana D. (50), osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) nalazi se policijsko vozilo, kao i cisterna za isušivanje septičke jame koja je upravo stigla na lice mesta, javlja reporter Telegrafa.

Kako je Telegraf ranije pisao, policija je privela R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su Dejanu D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Oni se sumnjiče da su, najverovatnije 28. marta ove godine pomogli osumnjičenom da prebaci telo devojčice na drugu lokaciju.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Podsetimo, kako je danas za TV Prva potvrdio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić danas će biti ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.

"Biće pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići", rekao je Cmolić.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilićfoto: Nemanja Nikolić

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

"Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem", navodi se iz Tužilaštva.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Radnici JKP "Vodovod" D. D. (50) i S. J. (50) uhapšeni su u četvrtak pod sumnjom da su 26. marta ove godine ubili Danku Ilić (2).

Bonus video:

01:31

Policija sa psima tragačima izašla na teren

(Espreso/Telegraf.rs/Jelena Ostojić/Milica Čule/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.