"NIJE NEUOBIČAJENO DA OSUMNJIČENI ODVEDU POLICIJU NA RAZLIČITE LOKACIJE" Ristić pomenuo od čega zavisi visina kazne
Časlav Ristić, Foto: Printscreen/Nova

pomenuo i policijske pse

"NIJE NEUOBIČAJENO DA OSUMNJIČENI ODVEDU POLICIJU NA RAZLIČITE LOKACIJE" Ristić pomenuo od čega zavisi visina kazne

Penzionisani inspektor Ristić napominje da u slučaju Danke Ilić ne možemo govoriti o teškom ubistvu

Objavljeno: 11:23h

Posle deset dana intenzvne policijske potrage i različitih spekulacija koje su vodile i do Beča, stigla je tužna vest i istina - mala Danka je mrtva.

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca S.J. i D.D. osumnjičene da su ubili dvogodišnju devojčicu, a potom njeno telo bacili na deponiju. Jedan od uhapšenih se tereti da je upravljao službenim vozilom vodovoda kojim su udarili Danku, a priveden je nakon priznanja zločina. Drugi se tereti da mu je pomagao da sakrije telo.

O poslednjim informacijama koje imamo o ovom slučaju koji je uzdrmao Srbiju i region, kao i celokupnoj istrazi i njenom daljem toku, u jutarnjem programu „Probudi se“ razgovarali smo sa penzionisanim inspektorom beogradske policije Časlavom Ristićem.

On smatra da postoje i sada jaki dokazi za podizdanje optužnice.

„Nije neuobičajeno da osumnjičeni odvedu policiju na više različitih lokacija. Visina kazne zavisiće od prikupljenih podataka na licu mesta, izjava i drugih dokaza“, kaže Ristić i dodaje da u svojoj karijeri nije nikada ovakav slučaj.

Časlav Ristić
Časlav Ristićfoto: Printscreen/Youtube/ Novo jutro

Penzionisani inspektor napominje da u slučaju Danke Ilić ne možemo govoriti o teškom ubistvu.

„Osumnjičeni će odgovarati ili za ubistvo ili prikrivanje krivičnog dela li ne pružanja pomoći. Policijski psi ako je dobra lokacija mogu doći do tela devojčice, vreme je važan činilac u prvih 48 sati. Policija ili Tužilaštvo trebalo je da izađu ispred medija sa nekim informacijama“ rekao je Ristić i dodao da javnost treba da bude obaveštena, kada policija dođe do prvih tragova i osumnjičenih.

Bonus video:

00:16

Nastavljeno raščišćavanje divlje deponije na Banjskom putu

(Espreso / Tv Nova/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.