KOLIKA KAZNA PRETI OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO DANKE ILIĆ? Oglasio se advokat
Danka Ilić, Foto: MUP Srbije, Drustvene Mreže

tragedija

KOLIKA KAZNA PRETI OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO DANKE ILIĆ? Oglasio se advokat

Ako se utvrdi da su počinioci bili pijani mogu biti optuženi za teško ubistvo

Objavljeno: 13:46h

Povodom najnovijih informacija, a koje su užasne i govore o tome da su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić nesrećnu devojčicu prvo udarili autom, a onda je udavili, potom odneli i verovatno zakopali negde na lokalnoj deponiji, MONDO je razgovarao sa Vukom Stevanovićem.

Nakon predočenih informacija, da su Dankine ubice najverovatnije bile pijane kada su udarili nesrećno dete, a potom zadavili devojčicu, advokat ističe to da ako se utvrdi da je sve to tačno sve upućuje na teško ubistvo.

"Onda je u pitanju teško ubistvo gde je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora, ako tužilaštvo utvrdi da je to istina", započinje advokat i ističe da će tužilaštvo u narednim danima izaći sa konkretnim detaljima.

"Ako je davala znakove života i ako su je ubili onda možemo reći da je teško ubistvo. Sve okolnosti oko toga su otežavajuće i mogu uticati na veću kaznu. Ako se sve pokaže kao tačno stvara se argumentacija da takvim licama treba dati doživotni zatvor".

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Nemanja Nikolić, MUP Srbije

Na pitanje da li potencijalni izvršilac i saizvršilac oboje mogu dobiti doživotnu kaznu advokat tvrdi sledeće: "Za saučesnika je moguća i manja kazna, ali on je sve to pratio i pomagao. To su okolnosti koje će se tek utvrđivati, sve ostalo su trenutno nagađanja".

"U slučaju da tužilac kvalifikuje teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zakon propisuje kaznu od dve do 12 godina, ako su bili pijanI, možda probali da pobegnu i sakriju telo, sve to su otežavajuće okolnosti", kaže advokat i podvlačeći potencijalno svirepo ubistvo deteta, koje je možda nakon udarca autom bilo i živo.

"U ovoj nesrećnoj situaciji je bilo lepo videti da je policija reagovala kvalitetno i u rekordnom roku rešila ovaj zločin. Takođe sistem Amber alert se pokazao kao prava stvar s obzirom da je alarmirana naša javnost u kratkom roku", zaključuje Stevanović.

Podsećamo, desetog dana potrage za Dankom Ilić, koja još nije napunila dve godine, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, je naveo da je devojčica ubijena. Kasnije informacije, koje su došle sa terena govore o tome da je devojčica udarena kolima, zadavljena a njeno telo sakriveno.

Nju su navodno ubili S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora. Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom.

Časlav Ristić, forenzičar, kaže da su oni iz prekršaja prešli u zločin iz straha. "Oni su to uradili iz straha i da su tada bili pametni , odvezli je i ukazali joj pomoć sve bi bilo drugačije. Iz jednog dela, koje nije tako teško, koje je nehatno su otišli u zločin. Niko u saobraćaju ne ide na to da izvrši ubistvo".

"Kad se desi obaranje pešaka ide se u zatvor, ali su to vremenski manje kazne. Ovi ljudi su zadavili devojčicu, odmah počinivši teško ubistvo, a nakon toga prikrili to krivično delo. Ne postoji savršen zločin već loša istraga, tragovi krvi koji su oprani i ne vide se golim okom, forenzičari posebnim tehnikama otkrivaju. Oni su verovatno gledali u filmovima kako se prikriva zločin, ali to ne ide tako", zaključuje Ristić.

Bonus video:

01:15

MORAMO DA OTVORIMO TEMU SMRTNE KAZNE I DA ZAVRŠIMO S TIM! Marković: Na šta god se počinioci zločina budu vadili nebitno je!

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.