IZJASNILA SE DA NIJE KRIVA, A NJEN DNK NAĐEN NA ČAURI METKA U UČIONICI? Majka dečaka ubice danas iznosi odbranu
Majka dečaka ubice, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

suđenje

IZJASNILA SE DA NIJE KRIVA, A NJEN DNK NAĐEN NA ČAURI METKA U UČIONICI? Majka dečaka ubice danas iznosi odbranu

Majka dečaka ubice bi danas trebalo da iznese svoju odbranu

Objavljeno:

Majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, danas bi pred Višim sudom u Beogradu trebalo da iznese svoju odbranu.

Podsetimo, DNK majke pronađen je na jednoj čauri posle stravičnog zločina u centru Beograda i ona je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prema nezvaničnim informacijama, na pripremnom ročištu pred početak suđenja, ona se izjasnila o krivici i tada je, kao i njen suprug, rekla da "nije kriva".

Majka i otac dečaka ubice
Majka i otac dečaka ubicefoto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

- U sudnici bi danas trebalo da nastavi da odgovara na pitanja još troje roditelja ubijene dece otac dečaka, koji je tokom jučerašnjeg suđenja ponovio da "on nije kriv za ono što se dogodilo 3. maja i da je sve što je bilo do njega učinio da se tako nešto ne dogodi". Rekao je i da smatra da je nevin i da ne bi trebalo da ide na robiju. Pošto roditelji dece koja su ubijena toga dana završe sa njegovim ispitivanjem, odbranu bi trebalo da iznese njegova supruga, majka maloletnog ubice iz Ribnikara, a potom da odgovara na pitanja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - objašnjava sagovornik Kurira šta je za danas planirano na suđenju.

Pitanja ocu dečaka, kako je Kurir pisao, postavljao je glavni javni tužilac tog tužilaštva Nenad Stefanović, a kako je sagovornik otkrio, za oca je imao preko 200 pitanja.

Inače, otac dečaka se tereti da je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i da pištolje iz kojih je njegov sin ubio vršnjake i radnika obezbeđenja u kući čuvao suprotno od toga kako zakon nalaže.

Bonus video:

01:46

Vučić - Dečak na posebnom delu klinike za neuropsihijatriju, otac uhapšen, majka privedena

(Espreso / Kurir / Jelena Spasić / Prenela: J.N. )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.