"SVE ŠTO JE VREDELO BILO JE UBIJENO": Potresne reči majke Petra Mitrovića koji je ubijen u masakru u Malom Orašju
Petar Mitrović, Foto: Petar Aleksić, Društvene mreže

TUGA

"SVE ŠTO JE VREDELO BILO JE UBIJENO": Potresne reči majke Petra Mitrovića koji je ubijen u masakru u Malom Orašju

Na društvenim mrežama osvanula je potresna objava Biljane Mitrović, majke Petra Mitrovića koji je preminuo 23. juna prošle godine

Objavljeno:

"Jedno selo na brdovitom Balkanu i jedan Balkan u malom selu. Malo Orašje na kraju sveta, mir i radost svakog deteta. Bezbrižan život bez mnogo buke, cvrkut ptica, zvuk traktora. I jednog dana u crno zavijeno naše selo po tuzi postalo čuveno. Sve što je vredelo bilo je ubijeno"

Na društvenim mrežama osvanula je potresna objava Biljane Mitrović, majke Petra Mitrovića koji je preminuo 23. juna prošle godine u Urgentnom centru, kao deveta žrtva masakra koji je počinio Uroš Blažić 4. maja 2023. godine u Duboni i Malom Orašju.

kuća ubice, Mladenovac
foto: Petar Aleksić

- Niko te ne razume kada plačeš, nikoga tvoje suze ne bole kao što bole tebe. Svi su tu, svi te navodno vole, a kada je najteže bude shvatiš da si zapravo sam. To što više nisu fizički među nama ne znači da ne postoje. Živi u nama - njihova dobrota, njihova nežnost, njihove reči, dela, odanost! Ono njihovo nešto što se u nas zauvek ugradilo! - samo su neke od potresnih poruka neutešne majke čiji je sin tragično stradao.

Podsetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine pravdajući ih nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Mladenovac, dubona
foto: EPA ANDREJ CUKIC

Još je izjavio i da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismevanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim veštačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svesnom i uračunljivom stanju.

- Veštačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja - rekao je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Bonus video: Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju

01:17

Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju - pokrivalica

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.