OSLOBOĐEN POLICAJAC KOJI JE POVUKAO DEČAKA ZA UVO NA UTAKMICI: Tužilaštvo uložilo žalbu, počinje novo suđenje!
Policajac V.P. iz Golupca, Foto: DRUSTVENE MREŽE

presuda

OSLOBOĐEN POLICAJAC KOJI JE POVUKAO DEČAKA ZA UVO NA UTAKMICI: Tužilaštvo uložilo žalbu, počinje novo suđenje!

Osnovni sud u Velikom Gradištu oslobodio policajca koji je zlostavljao dečaka na fudbalskom turniru

Objavljeno:

Policajcu iz Golupca V. P. (34) koji je u julu 2021. godine našao u centru skandala kada je obezbeđujući jedan fudbalski turnir, povukao za uvo dečaka koji je tada imao 13 godina, oslobođen je u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu.

Da podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podiglo je optužnicu protiv policajca, kome se na teret stavljalo da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

- Osnovni sud u Velikom Gradištu doneo je oslobađajuću presudu V. P. gde se navodi da je nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali se na ovu presudu žalilo Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu po svim tačkama - navodi sagovornik Kurira i dodaje:

- Žalba je potom uložena Višem sudu u Požarevcu i presuda koju je doneo nadležni sud u Velikom Gradištu je ukinuta i predmet je vraćen na ponovljeno suđenje.

Pa da podsetimo, kako je Kurir ranije izveštavao, V. P. je 21. jula 2021. godine u Golupcu, gde je zajedno s kolegom obezbeđivao skup u jednom sportskom centru, gde se igrao fudbal, i iz nepoznatog razloga, dok je prolazila grupica dečaka, prišao je oštećenom maloletniku. Policajac je navodno, prišao nadmeno i rukom ga uhvatio za uvo, koje je potom počeo da mu uvrće. Dečak se, navodno zbunio, a njegovi vršnjaci su se iznenadili, kao i svi prisutni u tom trenutku. V. P. je potom izgovorio rečenicu, od koje se dečak toliko uplašio da nije znao da li da plače ili da pokuša da pobegne.

Navodno, osumnjičeni mu se grubim i pretećim glasom, dok ga je još držao za uvo rekao: "Ako te sad udarim, ima da ti krenu sline na nos!" V. P. je zatim pustio dečaka i mirno otišao s kolegom da obavlja posao čuvara reda. Dečak je pobegao kući i dramu koja mu se desila ispričao baki, koja je zatim slučaj prijavila policiji - podseća izvor i dodaje da se u tada protiv njega vodio i disciplinski postupak u MUP-u.

Bonus video:

00:25

Policija u Beogradu uhapsila muškarca zbog heroina

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.