NEVEROVATAN OBRT U SLUČAJU UBISTVA BAKE: Unuk koji je osumnjičen završio na SLOBODI, ispostavilo se da je...
Policija / Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

STRAVIČAN ZLOČIN

NEVEROVATAN OBRT U SLUČAJU UBISTVA BAKE: Unuk koji je osumnjičen završio na SLOBODI, ispostavilo se da je...

Dvadesetogodišnjaku je ukinut pritvor u kome se nalazio od hapšenja

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odustalo je od krivičnog gonjenja I.S. (20) iz ovog grada koji je uhapšen početkom februara zbog sumnje da je sa svojim prijateljem D.S. (39) izvršio krivično delo organizovanje, planiranje i dogovaranje izvršenja teškog ubistva.

Kako se tada sumnjalo, I.S. je angažovao D.S. da ubije tetku njegovog pokojnog oca koja živi u Beogradu, a zbog njenog zahteva da joj pripadne deo kuće koju je I.S. nasledio nakon očeve smrti. I. S. je krajem januara angažovao D.S. da mu ubije tetku zašta mu je obećao pet hiljada evra.

Međutim, D.S. je tražio novac unapred, i to hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra da ga ne bi prijavio za naručivanje babinog ubistva. I.S. je odlučio da se osveti nesuđenom plaćenom ubici pa je otišao u policiju i prijavio ga za iznudu.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

Međutim, kada je D.S. priveden kao iznuđivač uzvratio je udarac i I.S. prijavio za zaveru za teško ubistvo pa su uhapšena obojica. Ključni dokaz protiv I.S. bio je snimak koji je D.S. krišom napravio na kojem se čuje kako se dogovaraju oko zločina. Međutim, kako saznajemo, pažljivim preslušavanjem snimka istražni organi potvrdili su odbranu I.S. da je i on zapravo žrtva ovejanog kriminalca koji ga je uhvatio u svoju mrežu kako bi od njega iznuđivao novac.

„Pažljivim preslušavanjem njihovog razgovora ustanovljeno je da ubistvo babe nije bila ideja dvadesetogodišnjaka već njegovog prijatelja D.S. koji je sve to izveo kako bi ga ucenjivao tim snimkom. Iz razgovora jasno se zaključuje da je D.S. taj koji nagovara mladiča da ubiju očevu tetku. Dvadesetogodišnjak u jednom trenutku čak kaže: – Ne znam da li bismo trebali to da učinimo, to nije ni hrišćanski! Međutim, D.S. nastavlja da ga ubeđuje govoreći da nije u redu da mu baba uzme deo kuće i da ima puno pravo da je zbog toga ubije. Čitav taj razgovor je tako vođen da bi što više teretio dvadesetogodišnjaka kako bi ga D.S. imao u rukama i ucenjivao ga“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

Nakon odluke Osnovnog javnog tužilaštva da odustane od krivičnog gonjenja I. S, on će biti ključni svedok protiv D.S. koji će odgovarati za iznudu.

Dvadesetogodišnjaku je ukinut pritvor u kome se nalazio od hapšenja.

Njegova majka Milanka S. kaže da je sa olakšanjem primila vest da njen sin neće odgovarati za zločin koji nije počinio.

„Znala sam da moj sin nije sposoban da učini tako strašnu stvar i to sam sve vreme govorila. On je došao kući, zajedno radimo u pekari koju samo nasledili od mog supruga. Sve nam je ovo teško palo, ali se na sreću dobro završilo“, kazala je ova Nišlijka.

Čoveku koji je njenog sina umalo oterao u zatvor preti dugogodišnja robija naročito uzimajući u obzir da je iza rešetaka već proveo dvadesetak godina zbog brojnih krivičnih dela. Krivični zakonik za iznudu predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina.

Bonus video: Ubistvo u Novom Sadu

00:12

Ubistvo u Novom Sadu

(Espreso/Nova.rs/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.