GRUPA MUŠKARACA SILOVALA DEVOJKU U MARBELJI, MEĐU NJIMA I DRŽAVLJANI SRBIJE: Užas, sumnja se da su je i DROGIRALI
Španska policija/Ilustracija, Foto: EPA/Mariscal

ŠPANIJA

GRUPA MUŠKARACA SILOVALA DEVOJKU U MARBELJI, MEĐU NJIMA I DRŽAVLJANI SRBIJE: Užas, sumnja se da su je i DROGIRALI

Još uvek se proverava kakvu je tačno ulogu imao svaki od osumnjičenih i koliko i na koji način je učestvovao u svemu

Objavljeno: 09:45h

Španska policija uhapsila je u Marbelji petoricu muškaraca starosti od 19 do 33 godine zbog sumnje da su u jednom hotelu drogirali, a potom silovali 26-godišnju devojku iz Mongolije! Kako prenose mediji iz te države, uhapšena su dvojica državljana Srbije i trojica Nemaca. Protiv osumnjičenih, sud je pokrenuto istagu, ali su oni pušteni da se brane sa slobode.

- Još uvek se proverava da li su devojku drogirali nekim supstancama, pre nego što su je odveli u hotel sa četiri zvezdice u Marbelji i tamo je silovali - naveli su izvori iz istrage - prenose mediji. Jeziv zločin, kako navode, devojka je prijavila 6. marta.

- Silovanje se, prema tvrdnjama devojke dogodilo u noći ponedeljak na utorak, a ona je u sredu otišla u policiju i privjavila. Prebačena je u bolnicu Kosta del Sol na lekarski pregled, a paralelno je i Nacionalna policija započela svoj rad, identifikovala osumnjičene za grupniseksualni napad na ženu i oni su uhapšeni već u petak. Utvrđeno je da su trojica Nemački a dvojica državljani Srbije - potvrdili su istražitelji za španske medije.

Devojka, koja je silovanje prijavila, kako navode, vratila se već u Mongoliju i saslušana je putem video linka. - Istražni sudija saslušao je devokju putem video konferencijske veze sa njenom zemljom porekla, a saslušani su i pritvorenici koji su potom pušteni na slobodu, ali su u obavezi da se javljaju redovno nadležnim organima - navode oni.

Protiv njih je, kako se dodaje, pokrenuta istraga zbog seksualnog napada. - Još uvek se proverava kakvu je tačno ulogu imao svaki od osumnjičenih i koliko i na koji način je učestvovao u svemu što se dogodilo u htelskoj sobi. Takođe, u toku su još uvek i analize krvi, kako bi se pouzdano utvrdilo da li je žrtva drogirana pre napada. Prvi rezultati ukazuju da u njenom telu nije bilo supstanci koje bi uticale na njenu volju i rasuđivanje - navode oni i naglašavaju da se čekaju konačne analize stručnjaka, kako bi sa sigurnošću moglo da se kaže da li je devojka iz Mongolije drogirana pre napada ili ne.

Bonus video:

04:45

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.