DEČKO I DEVOJKA IZDAVALI TUĐE STANOVE, UKRALI PREKO 300.000 DINARA: Oglasilo se TUŽILAŠTVO, ovo su SVI DETALJI
Policija/Ilustracija, Foto: Petar Aleksić

Beograd

DEČKO I DEVOJKA IZDAVALI TUĐE STANOVE, UKRALI PREKO 300.000 DINARA: Oglasilo se TUŽILAŠTVO, ovo su SVI DETALJI

Prevaru su, kako se sumnja, izvršili u vremenskom periodu od decembra prošle godine, do januara ove

Objavljeno:

Protiv mladića J.P. (28) i devojke L. I. (28) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog zbog sumnje da su preko lažnih oglasa za stanove prevarili ljude za 311.920 dinara.

"Optuženi su izvršili delo na taj način što su u vremenskom periodu od decembra prošle godine do januara ove u Beogradu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, objavljivali oglase kojima su nudili u najam stanove na više različitih lokacija na teritoriji grada Beograda, te su lažnim prikazivanjem činjenice da je J.P. vlasnik stanova koje želi da iznajmi, dovodili u zabludu oštećene koji su želeli da iznajme te stanove.

Na ime zakupa, na tekući račun L.I. uplaćivali novčane iznose koje su dogovorili sa J.P.

Optuženi su na ovaj način stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 311.920 RSD", saopštilo je Treće OJT.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da se prema i prvookrivljenom i prema drugookrivljenoj produži pritvor koji im je određen rešenjima Trećeg osnovnog suda u Beogradu, a s obzirom da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke kao i s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe predloženo je i da nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza sud prvo okrivljenog oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000 dinara dok je tužilaštvo u odnosu na drugookrivljenu predložilo da istu sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca te na plaćanje novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara.

Bonus video:

00:29

Anđela Jovanović stigla u sud, dočekana aplauzom

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.