2 NEDELJE OD STRAVIČNOG UBISTVA NAŠEG REPREZENTATIVCA: Traga se za OSUMNJIČENMA, poslednje reči Stefana KIDAJU DUŠU
Stefan Savić, Foto: Nenad Kostić, MMA savez Srbije

ubistvo

2 NEDELJE OD STRAVIČNOG UBISTVA NAŠEG REPREZENTATIVCA: Traga se za OSUMNJIČENMA, poslednje reči Stefana KIDAJU DUŠU

Prošlo je dve nedelje otkako je ubije MMA reprezentativac Srbije, Stefan Savić

Objavljeno:

Dve nedelje je prošlo od stravičnog ubistva Stefana Savića (23) reprezentativca Srbije i osvajača bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, a osumnjičeni za njegovo ubistvo, Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23) koji su ga izboli na Dorćolu još uvek nisu uhapšeni.

Istraga je pokazala da se Stefan verbalno sukobio sa dvojicom mladića ispred jednog kluba. Nakon kratke rasprave pokušao je da im pobegne Dunavskom ulicom. Oni su ga sustigli kod broja 27, oborili na trotoar i počeli da udaraju rukama i nogama. U jednom trenutku jedan od napadača vadi nož i ubada Savića.

Pored mesta obračuna u automobilu "fijat 500" prolaze dvojica muškaraca. U nameri da zaštite mladića Stefan M. izlazi iz kola i pokušava da odbrani MMA borca. Da nesreća bude još veća i sam biva izboden, pa ga drug stavlja u kola i vozi ka bolnici. U blizini Terazija nailaze na policajca koga obaveštavaju o tuči na Dorćolu.

Ubice Stefana Savića
Ubice Stefana Savićafoto: MUP Srbije

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprkos borbi lekara umro je sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Sa teškim telesnim povredama primljen je i Stefan M. Njegovo zdravstveno stanje se kasnije stabilizovalo.

Motiv ubistva nije poznat, a porodica ubijenog misli da iza svega stoji obračun koji se dogodio dve godine ranije.

- Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23), osumnjičeni za ubistvo i dalje se kriju u štek stanovima, nije poznato gde su, kao ni ko ih krije. Njh dvojicu neko krije najverovatnije u Beogradu, neko je morao da im da stan ili stanove u kojima su. Neko im sređuje hranu i ostale potrepštine - rekli su nam iz istrage.

Oružje nije pronađeno.

Poslednje reči Stefana Savića

"Što se mene tiče, ja neću da se bijem, predajam se..." Ovo je poslednje što je MMA borac Stefan Savić (23) rekao Vasiliju Gačeviću (23) i Marku Daničiću (23) u noći između 24. i 25. februara ispred ulaza kluba na Dorćolu, gde su mu ova dvojica napravila sačekušu.

Gačević i Daničić, uprkos pomirljivim rečima nesrećnog Stefana, bili su željni krvi, pa su potegli noževe i nasrnuli na MMA borca, koji je ranjen počeo da beži niz Dobračinu ulicu, ali su ga krvnici sustigli na raskrsnici sa Dunavskom ulicom, i tamo ga iskasapili i dokrajčili, nakon čega su pobegli i od tada im se gubi svaki trag.

- On je i tako povređen krenuo da trči, ali je izgubio snagu i naslonio na jedan auto kad su ga ubice sustigle. Branio se kao lav, bio je sav krvav, a onda je pao. Jedan od njih ga je podigao, držao ga je za ruke dok ga je drugi ubadao nožem po telu. Koban je bio ubod sa leve strane, kod srca - kaže izvor, i dodaje:

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

- Ubice su zatim pobegle u jedan stan kod Đerma u vlasništvu Gačevićeve majke. Tamo su se presvukli i ostavili u stanu krvavu odeću, a zatim su pobegli. Gačevićeva majka je kasnije ušla u stan, videla krvavu garderobu i to je odmah prijavila policiji, verovatno strahujući da je ne optuže za saučesništvo u ubistvu - dodaje.

Sagovornik priča i da su roditelji Marka Daničića, koji žive u Grockoj, u očajnom stanju zbog ubistva koje je počinio njihov sin.

- Majka je pretila da će se ubiti, a Markov otac je na lekovima od šoka. Markov brat je sportista, i on je užasnut zločinom svog brata. Policija proverava informacije da je više osoba pomoglo Gačeviću i Daničiću u zločinu. Jedan od njih je, navodno, tiper, koji je kobne noći video Stefana u klubu na Dorćolu, pa je to dojavio Gačeviću i Daničiću, koji su sa Savićem odranije u sukobu. Takođe, sumnja se da su ubice imali i pomagače tokom bekstva - priča izvor.

S druge strane, porodica zverski ubijenog Stefana ne može da se pomiri sa činjenicom da su ostali bez sina jedinca.

- Otac Nenad, majka Jasmina i sestra Milica idu svaki dan na Stefanov grob u Boleču. Veruju da će policija uskoro uhvatiti ubice i saučesnike - dodaje izvor.

Inače, motiv ovog svirepog ubistva datira od pre dve godine, kada je MMA borac, braneći svog druga, navodno, slomio vilicu Daničiću, koji je od tada željan osvete. Ubistvo MMA borca snimile su nadzorne kamere, a na snimcima se jasno vidi kako se osumnjičeni iživaljavaju nad Stefanom dok leži na asfaltu.

Od mladog Stefana se oprostilo preko hiljadu ljudi

Stefan je sahranjen 27. februara u Boleču, a poslednjem ispraćaju je prisustvovala oko hiljadu ljudi, mahom boksera iz svih krajeva Srbije.

Borislav Ćosić, Stefanov trener, održao je potresan govor:

Uzeo si bronzu na svetskom prvenstvu u novembru prošle godine... Dete si svog oca Neše i svoje majke Jasmine, moje si dete i Božije si dete! Znam da posao nije završen i da ćemo se ponovo sresti! Bićemo tu i nastavićemo gde smo stali! Ja ne mogu da iskažem tugu, kičma mi je polomljena i ne znam kako ćemo dalje. Slava tebi, slava precima, slava rodu našem! Verujemo u tebe i verujemo u prijatelje. Prijatelji će nam dati energiju, ideš gde treba. Živ nam bio STEFANE, idemo dalje...

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Bonus video:

02:09

DOŠLO JE DO OBRAČUNA UNUTAR KLANA ZBOG DROGE? Spasić analizira ubistvo Edmonda Mustafe: Istraga će proveriti i UMEŠANU BLOGERKU

(Espreso/ Telegraf/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.