STEFAN JE KRVNIČKI IZBODEN NA SESTRIN ROĐENDAN, A UBICE SE I DALJE KRIJU: Otkriven jedan štek-stan, ali to NIJE SVE
Stefan Savić, Foto: Printscreen/ Instagram/ _savkes

ŠTA SVE ZNAMO O GNUSNOM ZLOČINU

STEFAN JE KRVNIČKI IZBODEN NA SESTRIN ROĐENDAN, A UBICE SE I DALJE KRIJU: Otkriven jedan štek-stan, ali to NIJE SVE

Na snimcima se vidi kako Stefan nakon jurnjave pada na asfalt dok ga fudbaleri sustižu i šutiraju rukama i nogama po celom telu

Objavljeno:

Srpski reprezentativac i MMA borac Stefan Savić (23) ubijen je 25. februara nakon svađe sa fudbalerima Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23) koji su ga navodno zverski izboli 19 puta, a potom nastavili da ga šutiraju rukama i nogama dok je ležao u lokvi krvi na Dorćolu!

Zločin se dogodio sat vremena iza ponoći na uglu Dobričine i Dunavske ulice na Dorćolu. MMA borac kobne večeri bio je sa prijateljima u jednom beogradskom klubu, u koji su kasnije stigli i osumnjičeni Gačević i Daničić i to navodno jer im je neko dojavio da se Savić nalazi u tok klubu.

- Sumnja se da je neko dojavio ubicama da se MMA borac nalazi u tom klubu sa društvom, i oni su se ubrzo pojavili. Savić je poslednje dve godine navodno, izbegavao da se nađe u blizini osumnjičenih jer je u jednoj tuči gde je branio druga razbio vilicu Daničiću, koji je od tada željan osvete - poseća izvor i dodaje:

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: MMA SAVEZ SRBIJE

- Problemi su počeli čim su osumnjičeni fudbaleri ušli u klub, jer su počeli da provociraju Savića i da mu dobacuju. MMA borac ubrzo je izašao iz kluba, ali su za njih istrčali Gačević i Daničić koji su ga uz dobacivanje napali, izvadili nož i počeli krvnički da ga ubadaju po celom telu. Reprezentativac Srbije teško povređen i krvav počeo je da trči niz Dobričinu ulici ka Dunavskoj, gde su ga osumnjičene ubice jurile kako se i može videti na nadzornim kamerama.

Na snimcima se vidi kako Stefan nakon jurnjave pada na asfalt dok ga fudbaleri sustižu i šutiraju rukama i nogama po celom telu. Zverski se iživaljavaju nad MMA borcem kog su prethodno izboli navodno 19 puta.

- Dok MMA borac leži u lokvi krvi napadačima prilazi i mladić Stefan M. (32) koji je kolima slučajno tuda prolazio i pokušavajući da odbrani Savića zadobija nekoliko uboda u butinu i ispod pazuha - podseća izvor i dodaje da povređeni mladić potom seda na suvozačevo mestu u "fijat 500".

Policija je ubrzo zaustavila vozilo na Terazijama i povređeni Stefan M. sanitetom je prevezen u Urgentni centar, a tada je lekarima i policiji rekao "da su izbola dvojica jer je branio dečka koji je krvav ležao u Dunavskoj ulici".

U međuvremenu, kako se može videti na kamerama, Gačević obuzdava Daničića i gura ga kako bi pobegli sa mesta zločina. Od tada im se gubi svaki trag i MUP intezivno traga za njima.

- Lekari su samo mogli da konstatuju smrt MMA borca, koji je pored 19 uboda imao i jezive povrede od batina po telu i glavi u vidu hematoma i modrica, pošto su ga krvnici besomučno tukli. Pretpostavlja se da je kobni ubod za MMA borca bio onaj u srce - navodi sagovornik.

Inspektori su pre nekoliko dana pronašli krvavu odeću osumnjičenih ubica i to u jednom štek-stanu kod Đerma. Sumnja se da su ubice nakon zločina odmah pobegle u taj stan i da im je neko pomogao. Postoji određena sumnja i da su nakon što su ostavili krvavu odeću, istuširali se i obukli čiste stvari pobegli su, a za sobom ostavili brojne krvave trage. Odeća je poslata na veštačenje.

Stefan Savić je, prema rečima njegove porodice i prijatelja, bio jedan divan mladić, sportista koji je snove kojima je težio. Nikada nije upadao u probleme, a u ringu je bio pravi laf, koji je samo tri meseca pre ubistva osvojio medalju u svojoj kategoriji na Svetskom prvenstvu u Tirani. MMA borac sahranjen je 27. februara na groblju u Boleču, a na večni počinak ispratilo ga je preko hiljadu ljudi koji nisu mogli da zadrže suze i neopisivu tugu.

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: Stefan Savić/Instagram

- Tuga ove porodice je neopisiva i nema reči koje bi mogle da ih uteše. Stefan je ubijen na rođendan njegove sestre koja je u tom trenutku bila na putovanju u Italiju - podseća izvor.

Ono što se do sada zna o osumnjičenim beguncima jeste da su obojica fudbaleri. Daničić je rođen u Zagrebu, trenirao je i u jednom kanadskom klubu, ali je prema rečima poznanika odranije bio prgav i problematičan. Upadao je u nevolje, a učestvovao je i u nekoliko tuča. Vladimir Gačević je bio sušta suprotnost Daničiću, jer njegovi poznanici tvrde "da je on bio kao devojčica, ali da je u jednom trenutku upao u loše društvo i bukvalno postao nasilnik i zver, a sada i najtraženiji begunac u Srbiji."

Porodica i prijatelji dan nakon njegovog ubistva okupili su se na mestu zločina i uz suze poručili da ubice moraju biti nađene i lišene slobode. Od tog dana skoro svakodnevno na društvenim mrežama apluju da se osumnjičeni za ubistvo nađu, a dele i njihove fotografije koje je zvanično objavio MUP Srbije.

Raspisana poternica

Stefan Savić
foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uspeli su da identifikuju osumnjičene za ubistvo - Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23).

Za njih dvojicom su policajci raspisali potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Bonus video: DOŠLO JE DO OBRAČUNA UNUTAR KLANA ZBOG DROGE? Spasić analizira ubistvo Edmonda Mustafe: Istraga će proveriti i UMEŠANU BLOGERKU

02:09

DOŠLO JE DO OBRAČUNA UNUTAR KLANA ZBOG DROGE? Spasić analizira ubistvo Edmonda Mustafe: Istraga će proveriti i UMEŠANU BLOGERKU

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.