SASLUŠANI OSUMNJIČENI POVEZANI SA UBISTVOM MILANA ŠUŠE: Evo kako su se branili
Milan Šuša, Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva/Kurir

tužilaštvo

SASLUŠANI OSUMNJIČENI POVEZANI SA UBISTVOM MILANA ŠUŠE: Evo kako su se branili

D. Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za izvršenje krivičnog dela Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, na saslušanju je negirala izvršenje krivičnog dela

Objavljeno: 17:27h

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni povezani sa ubistvom Milana Šuše 17. februara 2024. godine u Zemunu, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

B. S. (34) iz Pančeva, koji se tereti za krivična dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i proment oružja i eksplozivnih materija, se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

D. Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za izvršenje krivičnog dela Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, na saslušanju je negirala izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da B. S. odredi pritvor po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

U odnosu na D. Z. pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticala na svedoke i da ne bi ponovila krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema naredbi o sprovodjenju istrage, B. S. i lice za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Marko Šuša
Marko Šušafoto: Privatna arhiva/Kurir

Prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo marke “Škoda” koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara.

Sumnja se da je B. S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi M.Š. i parkirao automobil na mestu pogodnom da uoči oštećenog kada izadje iz svoje kuće.

Pošto je uočio da M.Š. oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom krenuo ka kući oštećenog.

On je trčećim korakom prišao M.Š. koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u M.Š. u predelu glave i tela usled kojih je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mesta udaljili na različite strane.

D. Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobegne iz zemlje.

Bonus video:

00:10

Ubistvo Milana Šuše

(Espreso/Telegraf/Tamara Ilić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.