OVO JE STEFAN KOJI JE SINOĆ IZBODEN NA DORĆOLU: Bio je BRONZANI MOMAK SVETSKOG PRVENSTVA, a sinoć STRAVIČNO SKONČAO
Stefan Savić, Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

jezivo

OVO JE STEFAN KOJI JE SINOĆ IZBODEN NA DORĆOLU: Bio je BRONZANI MOMAK SVETSKOG PRVENSTVA, a sinoć STRAVIČNO SKONČAO

Stefan Savić je bio osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, a sinoć ubijen na Dorćolu

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije Stefan Savić (23), osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, ubijen je nakon što mu je nepoznati napadač zario nož u srce posle svađe na Dorćolu u Beogradu.

Napad na talentovanog sportistu dogodio se u noći između subote i nedelje, sat vremena posle ponoći, na uglu Dobračine i Dunavske ulice. Policija traga za ubicom, ali i za motivom zločina, a šta se tačno dogodilo još uvek nije sasvim poznato.

Uspravio se, pa pao

- Prema jednoj verziji, Savić se u noćnom klubu sukobio sa jednim gostom. Proveravaju se informacije da je Savić radio kao obezbeđenje kluba kad se posvađao s gostom, a svađa je nastavljena i ispred lokala. Gost je izvadio nož i počeo da juri Savića niz Dobračinu - navodi izvor:

Policija
Policijafoto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

- Kad ga je sustigao, ubo ga je ispod pazuha. Savić je uspeo da se uspravi, ali je odmah izgubio snagu i pao ispred jedne firme na uglu Dobračine i Dunavske.

Pozvana je Hitna pomoć, koja je odvezla povređenog u Urgentni centar, ali je on ubrzo po prijemu izdahnuo.

Ubica Savića, kako Kurir saznaje, nije još uvek pronađen, a sumnja se da je nož kojim je počinio zločin bacio tokom bekstva u blizini dorćolskog lokala.

- Policija je zatvorila ceo kvart i od tada je na snazi akcija "Vihor 3". Policija je i juče bila na mestu zločina, skidali su materijal s video-nadzora i tražili oružje - objašnjava naš sagovornik i dodaje da će biti ispitani i svedoci krvavog zločina.

- I lokal u kom je došlo do sukoba ima nadzorne kamere, pa će i one pomoći da se identifikuje gost koji se sukobio s našim reprezentativcem. Takođe, postoji mogućnost i da je sam napad snimljen, jer u Dunavskoj ulici imamo mnoštvo firmi koje su pokrivene kamerama - navodi izvor.

Stražar koji čuva jednu od firmi u blizini mesta napada rekao je za Kurir da je radio u noći ubistva.

- Video sam neku gužvu na uglu, ali nisam shvatio o čemu se radi. Kad sam prišao malo bliže, video sam Hitnu i policiju, sve je bilo blokirano - kaže stražar:

Bronza na šampionatu

- Među okupljenima čuo sam da je neki mladić izboden u srce nakon što ga je drugi jurio niz Dobračinu ulicu. Navodno, imali su prethodno neki sukob i ovaj ga je uz neke psovke izbo.

Ubijeni Stefan Savić je bio jedan od talentovanijih MMA boraca, a oni koji su ga poznavali kažu da je pred njim bila sjajna karijera. Krajem 2023. je došao do najvećeg uspeha, osvojio je bronzanu medalju na svetskom šampionatu u amaterskom MMA, koji se održao u Tirani. Savić je pre samo tri meseca gostovao u jednom podkastu i ispričao da je ovim sportom počeo da se bavi sa 14 godina.

- Da nisam tu, verovatno bih radio nešto, motao bih se tu po gradu... Ulica je opasnija od sporta, ipak ovde postoji sudija - rekao je u podkastu.

Još dva ubadanja u Beogradu

Ispituje se da li je jedan slučaj povezan sa Savićem

U noći između subote i nedelje, samo minut nakon što je na Dorćolu napadnut Savić, policija je u automobilu na Terazijama zatekla krvavog muškarca S. M. (32), koji je takođe imao rane od noža. Utvrđuje se da li su ova dva slučaja povezana.

- Nije sasvim jasno da li su slučaj s Dorćola i slučaj na Terazijama povezani. Prema jednoj verziji, Savića i S. M. je izbola ista osoba, a S. M. je ranjen uspeo da pobegne kolima do Terazija. Međutim, prema drugoj verziji, S. M. je bio suvozač u kolima kad im je prišao napadač i izbo ga u blizini hotela "Moskva". Zadobio je rane po butini i trbuhu - kaže izvor.

Prošle noći dogodio se i treći napad nožem u Beogradu. Naime, ispred jednog restorana na Novom Beogradu povređen je P. S. (22).

- Grupa mladića se svađala ispred restorana, a potom je sukob eskalirao tako što je jedan od njih izvadio nož i u grudi ubo P. S. Hitna pomoć ga je prevezla u teškom stanju u KBC Zemun, a napadač je pobegao i do sada nije uhapšen - kaže izvor.

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: MMA SAVEZ SRBIJE

Tamo ti plate ubistvo 60 dolara

Stefan Savić je nedavno gostovao u jednom podkastu zajedno sa svojim trenerom Borislavom Ćosićem, koji je otkrio da je Stefanov deda bio kralj afričkog plemena.

- Ovo je istina. Nije normalno da belac bude kralj tog plemena, ali on je nešto finansijski pomogao plemenu - rekao je trener Ćosić, a Stefan je nastavio:

- Srbin iz Kuršumlije kralj plemena Igbo u Nigeriji. On je bio geometar tamo i kupio je neke vakcine. Pomogao je tim ljudima da se izleče i oni su ga proglasili za kralja. Takođe, on je morao da ode iz Nigerije jer su dva puta pokušali atentat na njega. Tamo ti se puca "kalašima", tamo ti je rat, tamo ti život ne vredi ništa. Plate ti ubistvo 60 dolara, tamo ti ne vrediš kao čovek.

Zauvek će biti urezan u istoriju

Povodom ubistva Stefana Savića oglasio se i MMA savez Srbije.

- S dubokim žaljenjem obaveštavamo vas da je u ranim jutarnjim časovima tragično preminuo naš mladi reprezentativac Stefan Savić. MMA borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donela odličje Srbiji u MMA. Njegov neizmerni talenat, radna etika, ali i dobrota, ljubaznost i sportski duh čine neizbrisiv trag. MMA savez Srbije je potresen ovim gubitkom i iskreno izražava saučešće porodici i prijateljima. Počivaj u miru - saopštili su iz našeg saveza.

Od Savića se oprostio i Veljko Ražnatović, koji je uz crno-belu fotografiju ubijenog napisao: "Počivaj u miru, brate."

Bonus video:

00:10

Ubistvo Milana Šuše

(Espreso/ kurir/ B.T, A.Ž/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.