ODLOŽENO SUĐENJE MIROSLAVU MIKI ALEKSIĆU: Ovo je novi datum
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

optužbe za silovanje i seksulano uznemiravanje

ODLOŽENO SUĐENJE MIROSLAVU MIKI ALEKSIĆU: Ovo je novi datum

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je za 20. mart odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević obavestio je sud da njegov branjenik ne može da dođe na današnje suđenje, jer se oporavlja od dve operacije.

Jakovljević je priložio i medicinsku dokumentaciju za Aleksića.

Tužilac je tražio veštačenje i psihičko i fizičko kako bi se utvrdilo da li Aleksić može da prisustvuje daljem toku suđenja.

Jakovljević je rekao da će se Aleksić verovatno oporavljati do maja, ali je sudija ipak zakazao suđenje za mart i rekao Jakovljeviću da obaveštava sud o Aleksićevom stanju.

Miroslav Mika Aleksić, Mika Aleksić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ispred suda kao i pred prethodna suđenja nalaze se građani sa transparentima na kojima su ispisane poruke podrške glumici Mileni Radulović i ostalim oštećenima.

Prethodno suđenje je takođe odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Na prethodna dva ročišta svedočila je Milena Radulović koja je prva prijavila Aleksića za silovanje i izašla u javnost.

Osim Radulović, protiv Aleksića su do sada svedočile M. Đ, I. V, N. V. i M. Ć.

Svedočenje druge glumice koja je javno istupila i ispričala svoju priču Ive Ilinčić i dalje se očekuje.

Milena Radulović, Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Odbio da odgovara na pitanja

Na jednom od prethodnih ročišta, koje je bilo još jedno u nizu odloženih, ali ovog puta nije bilo u pitanju Aleksićevo loše zdravstveno stanje, već to što je vlasnik škole glume odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećene Milene Radulović Jugoslava Tintora.

- Neću da odgovaram na njegova pitanja, on je 72 puta davao izjave za medije o ovom slučaju i time ga iz sudnice premestio u javnost - objasnio je Aleksić.

Tintor mu je na to rekao "da se zapita da li je ikada bio učitelj glume".

Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović

Na jednom od prethodnih ročišta Aleksić je, po savetu branioca Zorana Jakovljevića, koji je ušao u sukob sa sudijom zbog odbijanja pitanja i rekao da će da bojkotuje proces, odbio da postavlja pitanja jednoj od oštećenih.

Četiri silovanja

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.

Bonus video:

00:10

Ubistvo Milana Šuše

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.