UBICA MU PRATIO SVAKI KORAK, KAD JE ZATVORIO KAPIJU UGLEDAO GA JE OČI U OČI: Novi detalji ubistva Šuše u Zemunu
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva/Kurir

UŽAS

UBICA MU PRATIO SVAKI KORAK, KAD JE ZATVORIO KAPIJU UGLEDAO GA JE OČI U OČI: Novi detalji ubistva Šuše u Zemunu

Njegovo telo zatečeno je pored automobila, sa prostrelnim ranama u predelu glave i tela

Objavljeno:

Milan Šuša (39) ubijen je 17. februara, nešto posle 10 sati na uglu Kumanovske i Ulice Đoke Kovačevića. On je likvidiran neposredno nakon što je izašao iz zatvora, a način na koji se ubistvo dogodilo ukazao je na to da je ubistvo pažljivo isplanirano.

Njegovo telo zatečeno je pored automobila, sa prostrelnim ranama u predelu glave i tela. Počinilac je pobegao sa lica mesta odmah nakon ubistva.

00:10

Ubistvo Milana Šuše

On je ubijen na kućnom pragu, a ubrzo se na licu mesta pojavila njegova devojka, koja je na sve načine pokušavala da dođe do tela. Iako je u početku davao znake života, do dolaska Hitne pomoći, Šuša je preminuo na licu mesta. Komšije su posvedočile da se tog dana čulo pet pucnjeva.

Ubijeni Milan Šuša
Ubijeni Milan Šušafoto: Privatna arhiva/Kurir

Šuša je izvezao automobil iz dvorišta, a onda izašao iz vozila kako bi zatvorio kapiju.

U momentu kada se okrenuo da bi otišao nazad do automobila, našao se oči u oči sa muškarcem koji je nosio hiruršku masku i naočari za sunce i koji je u njega uperio pištolj. Nije imao vremena da reaguje, prvi metak ga je odmah pogodio i oborio na zemlju. Drugi metak je ubica u njega ispalio dok je ležao na betonu.

Ubica je najverovatnije, prateći Šušu u prethodnom periodu, primetio da je njegova kuća pokrivena nadzornim kamerama, pa se iz tog razloga i maskirao.

Policija je odmah preuzela snimke sa nadzornih kamera, kako bi otkrili identitet napadača, ili više njih, s obzirom na to da se sumnja da je muškarac koji je likvidirao Šušu imao pomagača. Pretpostavlja se da je on znao kada će Milan da bude pušten iz zatvora, te da ga je sve vreme pratio i napravio plan ubistva.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Na mesto zločina došao je peške, a sumnja se da je imao saučesnika koji ga je dovezao i parkirao se nešto dalje od kuće žrtve.

Navodni motiv ubistva je stari dug, ali govori se o tome da je Šuša imao mnogo neprijatelja, te se i dalje traga za počiniocem, koji se verovatno krije na unapred isplaniranom mestu.

Ko je bio Milan Šuša?

Milan Šuša je nedavno izašao iz zatvora. U KPZ Beograd proveo je 11 godina.

Navodno mu je želja bila da se, posle izlaska iz zatvora posveti porodici, a njegova advokatica je nakon ubistva rekla da se nadala da će da se vrati normalnom životu, "ali ko zna kome je smetao". Kako je ispričala, Šuša se radova slavi, koju je obeležio nedugo potom izlaska iz zatvora.

Šuša je kaznu od 11 godina zatvora služio zbog pokušaja ubistva.

Tada je na putu Stara Pazova - Inđija je došlo do sukoba trojice mladića,u pucnjavi je ubijen Nikola Serdar ubijen, a jedan muškarac je ranjen. Ranjeni je tada prevezen u bolnicu gde je rekao ko je na njega pucao, a tri meseca kasnije je pronađeno telo Serdara u fazi raspada u Lipovčakoj šumi. Policija je tada tragala za Šušom koji je bio u bekstvu.

U junu 2021. godine u zatvoru je štrajkovao glađu, a to je otišlo toliko daleko da je 14. jula žicom sebi zašio usta. Tada je imao pravo da jednom u dva meseca vidi članove porodice, a od uprave zatvora u tražio je češće posete da bi suprugu, ćerku od tada 11 godina i sina od tada devet meseci mogao da zagrli i poljubi bez staklene pregrade. Usta je zašio da bi radikalizovao štrajk i "skrenuo pažnju nadležnih".

Prethodno je Šuša u žižu javnosti dospeo 2009. godine kada je zajedno sa Goranom Petrovićem bacio bombu kašikaru na zdradu RTV "Pink" na Dedinju. Nekoliko dana kasnije uhapšeni su u stanu u Nišu u kom su se skrivali.

Bonus video: UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

02:22

UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.